07.09.2015 - 11:06
|
Actualització: 07.09.2015 - 11:40
Disset vots a favor, dotze en contra i dotze abstencions en la votació sobre l’entrada a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l’Ajuntament de Barcelona. Han estat els vots de CDC, ERC, CUP i Demòcrates a favor; Ciutadans, PP i PSC, en contra; i l’abstenció dels regidors de Barcelona en Comú i Unió. Conclusió: el reglament de l’AMI indica que l’aprovació s’ha de fer per majoria absoluta (21 regidors a Barcelona) i, per tant, la majoria simple que s’ha obtingut és insuficient per a l’ingrés a l’associació. Ada Colau ha dit després de la votació que el govern municipal recollia el resultat de la votació, que no era un tema que es donava per tancat i que després de les eleccions del 27-S ja hi hauria opció de tornar-ne a parlar amb més calma.
Barcelona en Comú ha justificat la seva abstenció perquè no vol participar d’una maniobra electoralista vinculada amb el 27-S. Per això ha dit que en voldrien tornar a parlar després de les eleccions.
L’AMI ja va anunciar la setmana passada que si l’adhesió no obtenia la majoria absoluta, cercaria una fórmula per a encabir-hi Barcelona. Ho va explicar el president de l’associació i batlle de Girona, Carles Puigdemont, que es va mostrar convençut que hi hauria més vots a favor que no pas en contra i que, per tant, es faria un primer pas important que havia de culminar algun dia amb la incorporació de la capital catalana.
L’AMI es va reunir dimecres passat a Mollerussa per primera vegada amb la nova executiva. En aquella reunió es va saber que s’hi incorporaven trenta-quatre ajuntaments més, de manera que ja representa prop d’un 78% dels municipis catalans.