(19/05) Pepa Guardiola presenta a Dénia el seu llibre ‘Una llar en el món’.

VilaWeb
Redacció
18.05.2002 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora de Xàbia reivindica l’ús social del valencià

L’escriptora de Xàbia Pepa Guardiola va presentar a Dénia el seu últim llibre, que porta per títol Una llar en el món, dins dels actes organitzats per l’Ajuntament amb motiu de la celebració de la VIII Setmana per la Llengua. Guardiola va reivindicar l’ús del valencià com a forma afectiva i efectiva de defendre la nostra llengua.

La regidora de Normalització Lingüística, Remei Galiana, va ser l’encarregada d’obrir l’acte.

Galiana va recordar el paral·lelisme que Pepa Guardiola guarda amb una altra gran escriptora dianense, María Ibars, a la que recentment se li va tributar un homenatge.

Galiana va recordar l’aposta de Maria Ibars per la renovació pedagògica, pel valencià i pel tema de la dona, uns compromisos que es repetixen en Pepa Guardiola, igual que la seua dedicació a la docència i a la literatura.

A continuació, el professor Carles Mulet va presentar el seu llibre. Després de recordar els llaços d’amistat que li unixen a Pepa Guardiola des de la seua època d’estudiants, Mulet va desgranar les etapes literàries que ha anat superant.

Mulet va rememorar els seus inicis com a recuperadora de rondalles populars, el seu pas per la literatura juvenil contemporània, i la seua última etapa, on aposta per una literatura juvenil que té per objectiu provocar el compromís dels jóvens amb la solidaritat, amb un món més just, però sense sermons, emocionant a través dels personatges.

Guardiola va assenyalar, per la seua banda que en esta obra ha volgut realitzar un compendi de les coses de la nostra societat que m’han influït, reconvertint fets reals en art profund per a arribar al cor i a les consciències.

Experiències com la Guerra del Golf, els campaments de refugiats del Sàhara o la pèrdua d’una amistat en acccident de trànsit són plasmades en el llibre a través dels personatges perquè arriben als jóvens com si ells les hagueren viscut, és literatura per a jóvens però evitant que es miren el melic com en el Diari un jove maniàtic.

Finalment, Guardiola va afirmar que sempre ha escrit en valencià perquè és la meua llengua, sent en ella i perquè cal defendre-la, no sols a través de normatives o de l’ensenyança, sinó també fent ús afectiu i efectiu de la mateixa en tots els àmbits.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem