La Sagrada Família, entre els cinquanta edificis més emblemàtics del món segons The Guardian

  • El diari anglès l’ha inclòs en una interessant sèrie sobre la història de les ciutats a partir dels seus edificis més destacats

VilaWeb

Redacció

08.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquestes últimes onze setmanes, el diari The Guardian ha dedicat un article diari a edificis emblemàtics, o sorprenents, de ciutats de tot el món. Per ‘A history of cities in 50 buildings‘, doncs, han aparegut tot d’edificis destacats tant arquitectònicament com històricament o simbòlicament. Hi ha la mesquita Djinguereber de Timbuktú, l’abandonat parlament palestí de Jerusalem, la fàbrica ensorrada Rana Plaza de Dhaka, la primera cafeteria Starbucks de Seattle, el Holiday Inn de Beirut i l’increïble temple de Notre-Dame de la Paix de Costa d’Ivori, a més de la Sagrada Família de Barcelona.

De cada edifici, n’hi ha un extens article amb informació sobre les característiques, la història, els detalls relacionats més curiosos… Després de publicar-ne un cada dia aquests últims dos mesos, el diari ha aplegat ara els cinquanta articles en una web especial i interactiva i ha obert una pàgina perquè els lectors afegeixin a la llista edificis que n’han quedat fora.

En el cas de la Sagrada Família l’autor, Giles Fraser, confessa que va arribar a Barcelona amb la idea que no li agradaria l’edifici projectat per Antoni Gaudí, però després de saber-ne la història acabà canviant de parer respecte d’un edifici que sol suscitar contradiccions, més enllà de l’arquitectura i tot: ‘Atesa la rica història de l’anticlericalisme català, previ i tot a la guerra del 1936-1939, és ben curiós que el Temple Expiatori de la Sagrada Família s’hagi convertit en l’atracció turística número u de Barcelona, amb quasi tres milions de visitants anuals’, comenta, sorneguer, al començament de l’article.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem