El Pont Cooperativa de Lletres reuneix els escriptors del País Valencià. “II Jornada Escriptors a la Vila”

  • Va tenir lloc passat dissabte, a Vila-real

VilaWeb
Redacció
01.06.2015 - 11:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dissabte 30 de maig, organitzat per El Pont Cooperativa de Lletres, es va celebrar a Vila-real la II Jornada ‘Escriptors a la Vila’, patrocinada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real. Vora 50 escriptors d’arreu del País Valencià i de les comarques de l’Ebre participaren en aquesta trobada, un espai de reunió i reflexió literàries. L’acte central, obert al públic, es va dur a terme a la sala d’actes de La UNED i va consistir en una taula rodona i posterior debat amb el títol “Les claus del canvi. Fonaments i actuacions per a una literatura amb oportunitats”. La taula va estar formada pels escriptors Mari Carmen Sáez, Enric Sanç, Josep Igual i Josep Antoni Fluixà, moderada per Vicent Sanz i presentada per Susanna Lliberós, ambdós membres d’El Pont.

Amb un nou escenari polític per governar el país i la cultura, les intervencions van llançar idees molt diverses: les dificultats de l’escriptor en donar a conéixer la seua obra, la responsabilitat de les institucions, les funcions i rols dels editors, l’estat actual de la crítica, la necessitat d’educar els joves en la poesia (en la literatura), les particularitats de la comercialització i distribució dels llibres… i més arguments que es van poder seguir en directe per Twitter, a través del hastag #EscriptorsVila i del compte @elpontcoop.

La jornada va continuar al museu El Convent, espai d’art, amb una visita a l’exposició ‘Els cossos agredits’ que va estar guiada pels seus autors, els també escriptors i artistes plàstics Anna Moner i Sebastià Carratalà. Per finalitzar, després del dinar de germanor, tingué lloc un recital poètic on els escriptors assistents van retre homenatge a Carles Salvador i Ovidi Montllor, per celebrar-se els respectius anys commemoratius.

L’experiència ha estat valorada molt positivament per tots els assistents i suposa un bon motiu perquè anualment puguen trobar-se i debatre els escriptors en la nostra llen gua, sobre temes que analitzen aspectes diversos al voltant de la situació de la literatura en català al País Valencià. Esperem que continue o augmente el suport de les institucions a aquest acte i que es perpetue en el temps, per contribuir a la salut de la cultura literària.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem