Recepta: Croissants de mantega

  • Us oferim la recepta del llibre 'Fet a casa' (Ara Llibres), de la periodista gastronòmica Laura Conde

VilaWeb
VilaWeb

Redacció

30.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És a les llibreries un nou receptari, ‘Fet a casa‘ (Ara Llibres), de la periodista gastronòmica Laura Conde, autora a la mateixa editorial de ‘La felicitat per una croqueta’. En aquesta ocasió, proposa un recull heterodox de receptes de menjar que habitualment ens hem acostumat a comprar fet: iogurts, pa, foie mi-cuit, pizza… Us oferim la recepta del croissant de mantega, que diu Conde, s’ha d’elaborar amb ingredients molt freds (fins i tot la farina) i un pastament curt i acurat. També adverteix que és difícil que surti de nota a la primera, i que caldrà unes quantes vegades d’assaig-error.

Ingredients:

1 rovell d’ou

13 cl de llet

250 g de farina

125 g de mantega

15 g de llevat (de forner)

30 g de sucre

5 g de sal

1 cullerada grossa de mantega

Elaboració:

Dissoleu el llevat en llet.

Barregeu la farina amb el sucre i la sal i tamiseu-la sobre una superfície de treball seca i neta.

Feu-hi un forat al mig, poseu-hi la llet i barregeu-ho molt ràpidament fins a aconseguir una massa uniforme.

Guardeu la pasta en un recipient, cobriu-lo amb un drap de cuina i deixeu-la fermentar una hora a temperatura ambient.

Doblegueu la pasta sobre d’ella mateixa, sempre amb cura de punxar les bosses d’aire que es vagin formant en el procés. Doblegueu la pasta un parell de cops i guardeu la pasta vint minuts a la nevera. Repetiu l’operació.

Deixeu reposar la pasta quinze minuts abans d’aplanar-la amb el corró i, un cop llisa, talleu-la a triangles de la mida que vulgueu. Enrotlleu-los sobre sí mateixos començant sempre per la base del triangle, de manera que el resultat sigui una mena de mitja lluna feta de plecs.

Col·loqueu els croissants sobre una plata de forn amb una mica de mantega perquè no s’enganxin i deixeu-los reposar uns trenta minuts, en un lloc sec, que pot ser perfectament l’interior del forn.

Unteu la superfície del croissant amb un pinzell amb rovell d’ou i fiqueu-los deu minuts al forn, preescalfat a 220°C.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem