Les bateries per a la llar de Tesla que podrien canviar el consum d’energia al món

  • L'empresa del sud-africà Elon Musk presenta una línia de bateries per a ajudar a implantar un sistema elèctric basat en les renovables

VilaWeb
Redacció
02.05.2015 - 09:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia Tesla Energy, del multimilionari sud-africà Elon Musk, ha presentat una nova línia de bateries de ions de liti pensades per a emmagatzemar energia a les llars i els petits negocis, alimentades amb plaques solars o més fonts d’energia renovable. Desmarcant-se una mica del seu mercat habitual, el dels cotxes elèctrics, Tesla ha anunciat la PowerWall Home Battery, amb un model de 10 kWh i un altre de 7kWh, amb què pretén de ‘canviar la manera com el món utilitza l’energia’, segons Musk.

L’empresa ja feia mesos que treballava en dispositius d’aquesta mena capaços d’ajudar els usuaris a estalviar en el rebut de la llum i de facilitar la total implantació de les energies renovables en el sistema elèctric. I és que la idea és que es puguin fer servir les bateries, amb un preu d’entre 3.000 i 3.500 dòlars per unitat, quan els pics de consum siguin més alts, quan hi hagi talls en la xarxa elèctrica o per a emmagatzemar electricitat en les hores en què les tarifes són més baixes. A més, poden acumular energia solar o eòlica durant el dia per a utilitzar-la de nit.

Per Musk, aquestes bateries podrien ajudar a revolucionar el consum d’energia en indrets on no hi ha xarxa elèctrica, com en algunes regions de països en procés de desenvolupament. A més, calcula que dos mil milions de Powerhalls podrien emmagatzemar tota l’energia que consumeix el món.

Vídeo de la presentació d’Elon Musk de les bateries PowerWall, que creu que podrien tenir ‘un paper semblant a la manera com els mòbils han substituït els telèfons fixos’:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any