L’ex-president Cristòfol Soler es posa al capdavant de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca

  • Va donar-se de baixa del PP l'estiu passat, fart dels atacs de Bauzá a la cultura, la llengua i la identitat del país

VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president balear del PP Cristòfol Soler agafa des d’avui les regnes de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM). En l’assemblea general d’aquest dissabte a Can Alcover, s’ha elegit el també ex-president del parlament com a president de l’entitat i s’ha destacat el dret de decidir com a element vertebrador de les Illes i com a sortida de la crisi.

Cristòfol Soler s’ha destacat sempre per la seva defensa de la llengua i la cultura i ha estat molt crític amb la política de José Ramon Bauzá i amb els casos de corrupció que han esquitxat el PP. Finalment, l’estiu passat va decidir donar-se de baixa del que havia estat el seu partit, el PP, amb una carta on manifestava la seva incomoditat amb ‘les qüestions i pronunciaments de l’actual direcció regional del PP a les Illes’ i la ‘sintonia nul·la’ amb la direcció, que s’havia ‘acarnissat’ contra la cultura i llengua i, en general, havia mostrat ‘un menyspreu als elements d’identitat del nostre país’. ‘Elements importantíssims per al nostre poble, al meu parer, i que si no es respecten deixen sense sentit el nostre autogovern’, afegia.

L’ASM es va constituir la tardor passada amb l’objectiu d’esdevenir el referent del moviment independentista a Mallorca i la resta de les Illes Balears. Naixia emmirallant-se en l’ANC, que l’any passat va refusar d’integrar una territorial de Mallorca com a part orgànica de l’entitat. L’ASM té una cinquantena de socis i es proposa d’estendre el sobiranisme a Mallorca a fi de construir una majoria social favorable a la constitució d’un estat propi i acabar-se unint als Països Catalans. En parlàvem fa uns mesos amb la seva primera presidenta, Maria Antònia Oliver, en una entrevista: ‘Volem situar l’independentisme en la centralitat política mallorquina’.

Informació relacionada: 

Cristòfol Soler: ‘El govern balear menysté la llengua i desfà la normalització’ (19-01-2012)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem