Construïm, la plataforma de Duran, deixa la porta oberta a actuar com un partit

  • La Vanguardia ha publicat el manifest fundacional amb una petita variació entre la primera edició i la segona del diari

VilaWeb
Redacció/ACN
26.03.2015 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Construïm, la plataforma impulsada per Josep Antoni Duran i Lleida, deixa la porta oberta a superar la seva condició d’associació i passar a actuar com un partit polític. Els seus fundadors han publicat avui a La Vanguardia el manifest fundacional en què recorden que s’han registrat com a partit polític ‘per evitar usos indeguts del nom i per deixar la porta oberta a incidir més directament en la política del país’.

Curiosament, La Vanguardia ha publicat una introducció del text lleugerament diferent en la primera edició d’avui i la segona. Ho ha piulat el periodista David Bassa:

Construïm diu que vol contribuir a superar el ‘debat de sords’ entre Catalunya i Espanya i, per fer-ho, proposen diàleg i negociació perquè qualsevol proposta sobre el futur institucional de Catalunya sigui consultada a la ciutadania.

El text diu que ‘Construïm és una realitat que tot just comença, oberta a totes les persones i grups que hi vulguin participar, i sorgida d’una pluralitat d’experiències professionals, de creences i de vida, vinculades per la vocació de servei i per uns fonaments comuns bastits des de l’humanisme integral forjat en la cultura cristiana i en altres humanismes propis de la tradició cultural europea’.

I afegeix que ‘des d’aquesta perspectiva i independència, valorem els fonaments i l’experiència històrica d’Unió Democràtica de Catalunya, que ha preservat i mantingut viu un llegat polític d’abast europeu i mundial, però no ens movem impulsats per aquesta força política, ni per cap altra’.

I afegeix: ‘Hem registrat el domini a internet i com a partit polític per evitar usos indeguts del nom de l’associació per part de tercers que puguin crear confusió, i per deixar la porta oberta a poder incidir més directament en la política del país.’

I sobre el ‘debat de sords’ diu: ‘Volem contribuir a superar l’actual debat de sords. És una situació que desgasta i esgota, i dificulta construir una Catalunya més forta i millor, capaç de convocar les diverses sensibilitats nacionals en el bé comú, la pluralitat i la concòrdia, superant reduccionismes empobridors. Som partidaris de dialogar i negociar sota el principi que qualsevol proposta que articuli el futur institucional de Catalunya ha d’estar sotmesa a consulta a la ciutadania ­catalana.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem