El Front National no aconsegueix imposar-se a les departamentals de l’estat francès

  • El partit d'extrema dreta pot obtenir entre el 23% i el 26% dels vots

VilaWeb
Redacció
22.03.2015 - 20:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons els sondatges a peu d’urna, el partit d’extrema dreta Front National no guanya la primera volta de les eleccions departamentals al conjunt de l’estat francès, sinó que hi obté entre el 23% i el 26%, uns resultats que, d’altra banda, són històrics per a la formació. Qui hi ha aconseguit una victòria àmplia és la dreta. La UMP, UDI i més formacions de la dreta obtenen el 37% dels vots, segons els primers sondatges. El Partit Socialista, en canvi, té un descens important i es queda amb el 27% dels votants, amb la qual cosa perd el poder en força departaments.

A Catalunya Nord, el Front National obté el 31% dels vots; el Partit Socialista, el 13,67%; la unió de la dreta, el 12,8%, la UMP, el 10,85% i la unió de l’esquerra, el 10,56%. Només passen a la segona volta les formacions que hagin obtingut més del 12,5% dels vots.

A les comarques nord-catalanes, aquestes eleccions arriben marcades per la futura reforma territorial aprovada pel govern francès. La norma preveu d’eliminar la regió del Llenguadoc-Rosselló i ajuntar-la amb la de Migdia-Pirineus, un canvi que farà perdre competències a Catalunya Nord.

En aquestes eleccions, per primera vegada els ciutadans nord-catalans no voten per decidir el color o els colors del seu Consell General, sinó del Consell Departamental, el nou nom que rebrà aquesta institució, la més propera als ciutadans, després dels municipis.

 

Informació relacionada:

Catalunya Nord celebra unes eleccions marcades per l’auge del Front National

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem