Més de tres-cents antifeixistes es concentren contra PEGIDA a l’Hospitalet

  • Organitzacions antifeixistes es concentren contra el primer acte públic de PEGIDA a Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.03.2015 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de tres-cents antifeixistes s’han concentrat aquest vespre a partir de les set per a oposar-se a la manifestació de l’organització ultradretana PEGIDA a l’Hospitalet de Llobregat. Diverses organitzacions antifeixistes van fer la convocatòria després de saber-se que aquest moviment racista i islamòfob nascut a Dresden (Alemanya) pretenia instal·lar-se als Països Catalans. Els feixistes han convocat la concentració amb motiu de l’aniversari de l’11-M –l’atemptat als trens de Madrid. La contraconcentració ha començat a la Rambla Just Oliveras entre els carrers de Barcelona i Enric Prat de la Riba.

A la manifestació de PEGIDA, que ha començat cap a les vuit a la Rambla de la Marina, hi han assistit una cinquantena de membres, amb símbols feixistes. Els Mossos d’Esquadra han fet un ampli desplegament policíac i a la zona s’hi han desplaçat unes vint-i-cinc furgonetes i un centre de comandament avançat. Els agents mantenen una separació d’uns cent metres entre les dues concentracions.  

Més informació: Qui són i què pretenen PEGIDA Catalunya?

Unitat contra el Feixisme i el Racisme va demanar al Departament d’Interior de la Generalitat que no autoritzés aquesta manifestació feixista. I els portaveus de PEGIDA van demanar als mossos que dissolguessin les mobilitzacions convocades per encerclar-los.

La proposta d’encerclar els racistes concentrats s’inspira en les mobilitzacions que es van fer el 9 de febrer a Malmö (Suècia) on cinc mil manifestants van envoltar una dotzena de membres de PEGIDA. La concentració s’anuncià a través de vídeos en què es cridava la gent a afegir-se a diverses columnes que convergirien a la plaça en el moment que començava la manifestació racista. Sindicats, grups homosexuals i feministes, moviments de solidaritat amb el tercer món i col·lectius culturals van ser els encarregats d’acumular el gruix dels manifestants.

Vegeu el vídeo d’aquella iniciativa a continuació:

La concentració va ser un èxit. Prop de cinc mil manifestants van encerclar completament un petit grup de racistes que hi havia al mig de la plaça. Els concentrats van cridar i cantar contra el racisme, amb la qual cosa taparen el so dels altaveus que portava PEGIDA. 

Ací trobareu la notícia a Euronews:

I ací, la notícia a Expressen, on es veuen els manifestants de PEGIDA, que no van arribar a ser mai una dotzena, i grups feministes que intentaven arribar fins on eren ells.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem