Avanç editorial: ‘Principi d’incertesa’ de Martí Sales

  • Ricard Planas i Ramon Mas, editors de Males Herbes, parlen d'aquest llibre que creuen prodigiós

VilaWeb
M.S.
01.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Martí Sales (Barcelona, 1979) torna a publicar, aquest vegada a l’editorial Males Herbes i amb el títol ‘Principi d’incerteses‘. És un llibre que parla de la mort inesperada d’un amic. De la incertesa de viure. De perdre’s. De buscar i mai no trobar. De l’entusiasme. De la distància variable entre l’escriptura i l’experiència, de la distorsió de la ficció, de la veritat de la ficció —molt més fonda—. De la construcció d’un mateix. De la destrucció d’un mateix. Els editors, Ricard Planas i Ramon Mas, ho diuen així: ‘En Martí Sales obre en canal la pròpia vida per comprendre de què és feta.’ Llegiu-ne un fragment (pdf).

Ricard Planas i Ramon Mas, editors de Males Herbes, parlen de  ‘Principi d’incertesa’:

«’Principi d’incertesa’ és un llibret prodigiós. Un llibre que llisca, s’atura, pensa, fa un parell de giragonses i es marca un pas de ball. A dins hi trobareu una set de veritat descomunal, una necessitat d’explicar-se que no esquiva cap risc per aconseguir traçar una dissecció en paral·lel de la condició humana i els fenòmens de la física. En Martí Sales parla en una primera persona recalcitrant del seu any 2008, un període vital ple de canvis, viatges i descobriments, per endinsar-se en uns fets que tan podrien no ser res com significar-ho tot. Com a rerefons: la mort d’un amic, el que som i el que deixem de ser.»

«En Martí Sales obre en canal la pròpia vida per comprendre de què està feta. Hi va directe, sense contemplacions, de manera seriosa, és a dir, honesta. Hi trobareu una escriptura concebuda com a bisturí, unes paraules que són un Cavall de Troia, un ‘principi’ (el ‘Principi d’incertesa’ que dóna títol al llibre) que ho és de tot i de res. Escriure per entendre què es viu. Viure per entendre què s’escriu.»

«Ens complau molt presentar aquesta novetat, i esperem que  toqui la fibra del lector tant com ens la va tocar a nosaltres la primera vegada que la vam llegir. Estem davant d’una proposta teixida amb una honestedat radical i un talent especial per construir paisatges (interiors o exteriors) que de ben segur trobarà els companys de viatge adequats.»

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem