Nevada a cotes molt baixes a bona part del país

  • Problemes de trànsit en força carreteres, amb conductors atrapats · La neu encara caurà al nord-est del país aquesta tarda

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.02.2015 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La matinada ha estat molt freda a tot el país, amb nevades que han començat a les terres de l’Ebre i al Maestrat i que s’han anat estenent cap al nord pel litoral i el pre-litoral del Principat, i també a les terres de Ponent, on hi ha complicació per circular per carretera. Es manté l’alerta per nevades en cotes molt baixes; ha nevat a dos-cents metres i esporàdicament per sota. El litoral i pre-litoral del Principat i al Maestrat és on la neu ha caigut amb més força.

Ens podeu fer arribar les vostres imatges i qualsevol información relacionada sobre la nevada fent servir l’etiqueta #nevadaVW a Twitter:


Informació sobre el trànsit: Problemes de trànsit per causa de la nevada.

La neu ha agafat a municipis com ara Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, Gelida, Soses i també a la part alta de la ciutat de Barcelona, a la zona del Tibidabo. S’ha suspès el transport escolar en diverses comarques.

Per una altra banda, el Servei Català de Trànsit ha demanat que s’evitin els desplaçaments per la AP-2 i la AP-7 entre Barcelona i Lleida i Tarragona: hi ha trams d’aquestes autopistes que han quedat tallats al trànsit, amb conductors atrapats en diversos punts, com ara al túnel del Bruc, a la A-2, i també als túnels del Garraf, per un tràiler accidentat. Segons Interior, la zona més afectada és l’Anoia, amb neu que a partir dels 600 metres ha acumulat més de vint centímetres. Al Priorat i al pre-litoral sud Camp de Tarragona, entre 10-15 centímetres. Al Penedès, 10 centímetres. Al Segrià, Pla d’Urgell i Garrigues, gruixos de neu de més de 5 cm. i al Bages, entre 5 i 10 cm.

Quedaran nevades residuals que poden afectar el litoral fins a 100 metres o nivell del mar, de manera més dispersa. Els pròxims dies el fred serà més intens i hi pot haver glaçades allà on ha nevat.

El servei d’emergències valencià ha decretat avui al matí la pre-emergència per nevades a les comarques del nord del País Valencià. De fet, l’Aemet preveu durant el dia nevades a partir de la cota 300 o 400 a tot el país.

A Catalunya Nord, les nevades afecten notablement la Cerdanya i el Capcir des del cap de setmana i des d’ahir hi ha alerta taronja a totes les comarques, inclosa la plana del Rosselló, on ahir ja va nevar.

 

Fotos: Recull de les imatges de la nevada

 

Vegeu la informació de servei:

El trànsit:

Podeu seguir l’estat del trànsit a l’instant a les carreteres del País Valencià, a les del Principat, a les d’Andorra i a les de Mallorca.

Servei de consulta mitjançant el mòbil.

L’oratge:

Podeu consultar l’Oratge de VilaWeb i la previsió al País Valencià, al Principat, a les Illes, a Andorra i a Catalunya Nord.

 

Com que la previsió del temporal de neu pot variar amb el pas de les hores, els meteoròlegs del país en fan el seguiment a través dels comptes personals de Twitter. Per seguir minut a minut la nevada, oferim a continuació els darrers piulets dels principals homes i dones del temps:

Ací podeu veure la nevada en directe des de la càmera de la torre de Collserola:

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho