Podem, pendent de validar l’acord amb Guanyem Barcelona

  • ICV i EUiA van aprovar ahir en sengles assemblees la formació de la candidatura municipal

VilaWeb
Redacció
02.02.2015 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presentació oficial de la candidatura que ha d’aplegar ICV, Guanyem Barcelona, EUiA, Podem i Procés Constituent es farà a final d’aquesta setmana. Totes les formacions que van arribar a un principi d’acord per a integrar aquesta coalició per a les eleccions municipals del 24 de maig a Barcelona han validat internament el pacte, tret de Podem Barcelona, que encara no ha dut a terme el procés de votació telemàtica per a decidir si hi dóna el vist-i-plau. Quan fa dues setmanes van anunciar el principi d’acord, la presentació era prevista per aquest dilluns.

Aquesta demora en la presentació coincideix amb unes declaracions aquest cap de setmana passat d’una de les dirigents de Podem, Gemma Galdón, que va marcar distància amb Ada Colau i Guanyem.

Quan li van demanar si li semblava bé el pacte amb Guanyem, va respondre: ‘Hi ha sumes que ens arraconen i que no són capaces de generar la il·lusió que ens agradaria’. I va dir que, respecte de la coalició, ‘hi som de manera secundària’, indicant que els actors principals del pacte són Guanyem i Iniciativa.

ICV i EUiA van validar ahir l’acord. En el cas d’ICV, la proposta d’acord ha obtingut en referèndum un 89% de vots favorables, un 3% de vots contraris i un 8% d’abstencions. Per una altra banda, l’assemblea d’EUiA a Barcelona ha validat l’acord amb el 94,6% dels vots afirmatius, el 4,1% d’abstencions i l’1,4% negatius.

Aquest cap de setmana s’acabava el termini perquè les dues formacions prenguessin una decisió sobre les eleccions municipals. Ara que ja han votat favorablement a la proposta de confluir en una candidatura d’esquerres, l’acord es presentarà en una conferència de premsa conjunta aquesta setmana.

Pel que fa a ICV, durant la setmana passada les agrupacions dels districtes de la ciutat, com també l’organització de Joves d’Esquerra Verda (JEV), van sotmetre la proposta d’acord a referèndum. L’objectiu, segons que explica la formació en un comunicat, és de crear ‘un espai més ampli per retornar la ciutat a la gent i la dignitat als barris.’

Semblantment, els militants d’EUiA han donat suport a la proposta, amb l’objectiu d’avançar ‘cap un nou espai polític que retorni les institucions al veïnat de Barcelona’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any