La Generalitat presenta recurs a l’Audiència espanyola per a reclamar la tornada completa dels papers de Salamanca

  • El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, calcula que queda per tornar menys d'un 10% del total de la documentació requisada pel franquisme

VilaWeb
ACN
30.01.2015 - 08:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tornada dels anomenats papers de Salamanca encara la via judicial. La Generalitat ha presentat un recurs contenciós administratiu a l’Audiència Nacional espanyola per a reclamar al titular del Ministeri de Cultura, José Ignacio Wert, la tornada completa de la documentació republicana confiscada després de la guerra del 1936-1939.

En aquests moments, la Generalitat identifica quins són els documents requisats durant la guerra que encara no han tornat a Catalunya incomplint, així, l’acord de la comissió mixta del 2013. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha calculat que queda pendent de tornar menys d’un 10% dels papers que establia la llei de 2005.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem