Com va ser acomiadada Silvia Villullas arran de l’aparició a ‘Ciutat morta’

  • Feia dues setmanes que treballava a Segur Ibérica · L'empresa, en un comunicat, nega la versió de l'advocada

VilaWeb

Josep Casulleras Nualart

20.01.2015 - 18:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocada Silvia Villullas, amiga de Patricia Heras, ha denunciat que havia estat acomiadada de l’empresa on treballava, Segur Ibérica, dedicada a la seguretat, per haver aparegut en el documentari ‘Ciutat morta’, emès dissabte al 33 amb una gran audiència (569.000 espectadors) i una enorme repercussió política i social. Villullas ho ha dit en una conferència de premsa que han fet al Col·legi de Periodistes de Barcelona els directors del film i alguns dels qui hi apareixen. L’empresa he emès un comunicat negant que l’haguessin despatxada. Hem parlat amb Silvia Villullas, que ens ha dit que l’empresa menteix i ha relatat com va anar l’acomiadament.

Diumenge al vespre ja feia vint-i-quatre hores que ‘Ciutat morta’ havia revolucionat la xarxa, amb l’enorme impacte que va tenir. I Villullas va decidir d’enviar un correu electrònic a la seva cap de l’empresa, per la qual feia tan sols dues setmanes que treballava. L’advocada, llicenciada en dret, havia signat un contracte de sis mesos que van començar el 8 de gener proppassat i acabava el mes de juliol. I justament dilluns era el primer dia que li tocava d’anar a treballar a les oficines de Cornellà de Llobregat d’aquesta empresa, una de les més grans del país dedicada a la seguretat privada. Les dues primeres setmanes Villullas les havia passades a Madrid per a rebre formació.

L’endemà de l’emissió del documentari, doncs, va enviar un correu a la seva cap notificant-li que hi havia participat, perquè n’estigués al cas, arran de la gran repercussió que tenia.

Dilluns es va trobar a Cornellà amb la seva cap, que li va dir que ella no hi veia cap problema. Ho van comunicar a la cap de recursos humans, que tampoc no hi trobava cap inconvenient, però va dir que la decisió l’havia de prendre el director territorial de l’empresa a Catalunya, que es diu Josep Maria Espert. En una conversa telefònica, Espert va dir a la cap de Villullas que no podia continuar treballant a l’empresa i que la feien fora immediatament.

El comunicat de l’empresa; els correus electrònics de la Sílvia

L’empresa ho nega en un comunicat: ‘Dilluns Silvia García De Diego no es va incorporar al seu lloc de treball a Barcelona, al·ludint la seva participació en el documentari “Ciutat morta” i anunciant la seva participació en una conferència de premsa per informar de l’esmentat documental.’ L’advocada replica que li van comunicar clarament que l’acomiadaven, per més que no li hagin fet arribar encara una carta d’acomiadament. Era un acomiadament verbal. En tot cas, diu que té la prova de dos correus electrònics que va enviar a l’empresa: el de diumenge adreçat a la seva cap informant que participava a ‘Ciutat morta’, i un altre de dilluns a la tarda, enviat també a la seva cap fent saber a quina adreça postal havien d’enviar-li la notificació d’acomiadament que li havien fet saber al matí verbalment; aquest últim correu el va enviar abans del rebombori que s’ha format avui, quan ha explicat el seu cas a la conferència de premsa.

Villullas també ha enviat un burofax a l’empresa. ‘Tinc l’acomiadament verbal i el comunicaré per burofax. Quan acomiades algú, encara que sigui verbalment, no et pots fer enrere. Tinc un correu electrònic dient a la meva cap que sortia en el documentari i un altre dient m’heu acomiadat. I això abans de sortir en cap mitjà de comunicació’, explica.

Segur Ibérica

Segur Ibérica és una de les principals empreses de seguretat privada de l’estat espanyol. Un dels principals clients que ha tingut aquesta empresa és el govern espanyol, i concretament el Ministeri de Defensa, que va contractar-li els serveis entre el 2009 i el 2010 per a la vigilància privada d’instal·lacions i dependències oficials. I el 2011 va obtenir-ne un nou contracte, per a proveir serveis de seguretat als vaixells que anaven a pescar tonyina a l’oceà Índic.

L’actual ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, havia estat nomenat president del grup l’octubre del 2011. Dos mesos després va plegar perquè va ser nomenat per Mariano Rajoy.

 

Informació relacionada:

Vídeo: ‘Ciutat morta’, el documentari sencer i sense censura sobre el 4-F

Marta Rojals: Què dura un minut, a la ciutat morta

La mare de Rodrigo Lanza: ‘Sé qui és la persona que va tirar el test’

Vídeo: Els cinc minuts censurats de ‘Ciutat morta’ es poden veure a la xarxa

Víctor Gibanel demana 45.000 euros a un periodista pel fragment censurat de ‘Ciutat morta’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem