Futbol gaèlic: la primera selecció gallega reconeguda internacionalment

  • Els equips masculí i femení participaran en el Mundial d'Abu Dhabi el març vinent

VilaWeb
Redacció
26.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per primera vegada una selecció esportiva gallega ha obtingut el reconeixement internacional. Els practicants de futbol gaèlic de Galícia ja poden jugar en competicions mundials amb la selecció nacional, que s’estrenarà el març vinent al Campionat del Món als Emirats Àrabs Units (EAU).

El futbol gaèlic es va començar a practicar a Galícia fa relativament poc, com s’explica al portal Praza: ‘Fa quatre anys un grup de joves de la Corunya va posar en marxa el primer equip de futbol gaèlic del país. Els Fillos de Breogán van començar una aventura amb un esport irlandès, de cent trenta anys d’història, però del qual sols se sabia que s’assemblava a una barreja de futbol i rugbi.’

Actualment hi ha quinze equips, vuit de masculins i set de femenins, agrupats en una associació i amb una selecció oficial reconeguda per la Federació Irlandesa, que és la que regeix aquest esport a escala mundial.

Les seleccions gallegues masculina i femenina disputaran el Mundial de Futbol Gaèlic que es farà entre el 5 i 8 de març de 2015 a Abu Dhabi, la capital dels EAU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any