‘Terminològicament, Twitter ens ofereix un corpus de possibilitats immens’

  • 'L'internauta' conversa de llengües i xarxes socials amb Sandra Cuadrado, cap de projectes de màrqueting digital al Termcat

VilaWeb
Redacció
19.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les llengües canvien i evolucionen. Això es pot copsar especialment en el lèxic: en el cas del català, constantment s’hi incorporen paraules d’uns altres idiomes o referides a nous conceptes. En aquest camp de manlleus i neologismes, en el qual es concentra el Termcat, des de fa quasi dues dècades una bona part tenen relació amb la informàtica, les noves tecnologies i internet. I, els últims anys, molt específicament amb les xarxes socials. ‘Terminològicament, Twitter ens ofereix tot un corpus de possibilitats immens’, explica Sandra Cuadrado, cap de projectes de màrqueting digital a Termcat: ‘Cada dia s’hi publiquen 340 milions de piulets i, per tant, ens ofereix un escenari lingüístic mutant i canviant en espai i temps.’ Les xarxes socials, doncs, no sols generen vocabulari propi, sinó que també són una nova via d’investigació terminològica i modifiquen la manera de treballar de centres com el Termcat: ‘Un altre cas interessant des del punt de vista terminològic és que les xarxes ens permeten de veure en temps real com un neologisme comença a sorgir i quins prescriptors i llengües el mouen. […] Twitter i la resta de xarxes socials també ens permeten d’avançar i de situar-nos a un nivell més precoç a l’hora de detectar neologismes: la capacitat de decisió i consens, per tant, és més prematura que no abans.’

· Podeu escoltar el programa en format mp3.

· També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

· Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o de l’iTunes.

· ‘L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les cinc de la tarda.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem