‘Què ens passa, valencians?’ ja es pot veure per internet

  • L'alemanya Alina Moser recorre el País Valencià en aquest documentari per a entendre la situació de la llengua

VilaWeb

Redacció

28.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’èxit del documentari Són bojos, aquests catalans?!‘ (íntegre, ací), l’alemanya Alina Moser en protagonitza una segona part: va viatjar pel País Valencià amb bicicleta per conèixer la situació del català i el resultat en va ser ‘Què ens passa, valencians?’, que ja es pot veure a internet. 

En el film, l’Alina vol saber quins mitjans de comunicació escrits en català hi ha, la situació de la llengua a l’escola i la cultura… Per esbrinar-ho, passa per Gandia, Elx, València, Sueca o Alcoi, entre més indrets, i hi parla amb la gent que s’hi va trobant i amb personatges destacats del país, com ara el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany o el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

‘Què ens passa, valencians?’ s’ha estrenat a València, Perpinyà, Barcelona, Castelló, Ontinyent, Elx i Alacant. Les presentacions encara no s’han acabat, però els responsables del film han decidit de publicar-ho ja a internet perquè tothom el pugui veure. ‘El nostre objectiu és de difondre l’estat de la llengua i esperem que aquest documentari hi ajudi’, expliquen.

Aquesta és la segona part de la trilogia que ha de servir per a conèixer la situació de la llengua arreu dels Països Catalans. Dirigit per David Valls, el film és protagonitzat per Alina Moser i realitzat per Zeba Produccions. Un projecte finançat a través de micromecenatge, i que ha rebut el suport de la Veu del País Valencià, el Tempir, Tallers per la Llengua, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, el Micalet, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem