El sí-sí s’imposaria amb el suport del 49,4% dels catalans, segons el CEO

  • El no obtindria un 19,7% dels vots · ERC guanyaria les eleccions i Podem entraria al Parlament

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un 49,4% dels catalans votaria sí-sí en la consulta del 9 de novembre, segons l’últim sondatge del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publicat avui. El no rebria un 19,7% dels vots i el sí-no, el 12,6%. Hi ha un 7% d’indecisos i un 6,9% diu que s’abstindria. L’enquesta es va fer entre el 29 de setembre i el 23 d’octubre, justament el dia 29 fou quan el Tribunal Constitucional espanyol va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol i el 9-N va quedar suspès.

Segons la mateixa enquesta, si ara hi hagués eleccions al parlament, ERC les guanyaria, amb 38-39 diputats, superant CiU, que n’obtindria 32-33. El PSC baixaria fins als 14-16 diputats; el PP, quedaria amb 11-13 i pràcticament l’atraparia Podem, que tindria 10-11 diputats. I hi hauria un triple empat amb 8-9 diputats entre ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP.

Pel que fa al 9-N, el 64,2% dels catalans es decantarien pel sí en la primera pregunta i, d’entre aquests, el 76,9% també optaria pel sí en la segona. Per tant el sí-sí obtindria el 49,4%.

A la primera pregunta ‘Vol que Catalunya esdevingui un Estat?’ el 19,7 opta pel no i el 6,9 no votaria o s’abstindria. En el cas de la segona, ‘Vol que aquest Estat sigui independent?’, en què només poden votar els qui hagin respost sí a la primera, el no obtindria el 19,6% dels vots i el 0,6% s’abstindria.

‘Vol que Catalunya esdevingui un Estat?’ aquesta és la primera pregunta i el 19,7% opta pel no, el 6,9% no votaria o s’abstindria, el 7% es declaren indecisos i l’1,2% no contesta. En el cas de la segona pregunta, ‘Vol que aquest Estat sigui independent?’, en què només poden votar els que hagin respost sí a la primera, el no obtindria el 19,6% dels vots, el 0,6% s’abstindria, un 2,3% es declaren indecisos i el 0,5% no contesta.

PDF: Estudi complet del Centres d’Estudis d’Opinió

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem