La guia de la Gigaenquesta, la campanya per al 9-N

  • Informació sobre la campanya casa per casa que impulsa 'Ara és l'hora' · Volen aplegar cent mil voluntaris

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.09.2014 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Ara és l’hora, creada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, ha activat una campanya de voluntaris per a fer un porta-a-porta a favor de la independència. A continuació us expliquem quin n’és l’objectiu i què cal fer per participar-hi:

Quin és l’objectiu de la campanya?

Aconseguir voluntaris que facin un porta-a-porta per arribar a moltes cases i escoltar com més gent millor, ‘perquè tothom pugui dir com vol que sigui el país nou’.

Què cal fer per ser voluntari?

Inscriure-s’hi via web, trucant al telèfon 902 811 914 o bé adreçant-se a una seu d’Òmnium o de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Què faran els voluntaris?

Una vegada apuntats, rebran informació sobre com funciona la campanya i hom els assignarà una zona i un horari concret, d’acord amb la disponibilitat de cadascú.

Abans de començar l’acció, tots els voluntaris convocats en el mateix horari i recorregut, es reuniran i rebran instruccions concretes. 

El porta-a-porta es farà per parelles, que podran escollir els voluntaris mateix. Els voluntaris visitaran la gent d’un mateix bloc de pisos o fila de cases per fer-los una enquesta de sis preguntes (vegeu-les a la imatge de la dreta). Els organitzadors asseguren que amb tres minuts n’hi ha prou per a fer les preguntes i anotar les respostes de cadascú.

Una vegada acabada l’acció, els voluntaris podran tornar-se a reunir-se i compartir experiències, tot fent un vermut, un dinar o un sopar.

Quants voluntaris es necessiten?

L’objectiu de la campanya és aplegar uns 100.000 voluntaris i a hores d’ara n’hi ha 25.000 d’apuntats.

En aquest mapa es pot comprovar quants voluntaris hi ha a cada vila i ciutat i quina xifra concreta voldrien els organitzadors a cadascuna:

Es pot fer el porta-a-porta en una població diferent de la de residència?

Si, pels motius que sigui, els voluntaris volen fer el porta-a-porta en un lloc diferent d’on viuen, ho hauran d’indicar en el camp ‘codi postal’ quan facin la inscripció.

Quan començarà la campanya?

Dimecres, 1 d’octubre, se’n farà una prova pilot a Martorell (Baix Llobregat), a les 18.30. La campanya per tot el territori començarà el 4 d’octubre. L’organització assegura que si se suspèn la consulta, tot és a punt per a començar-la aquella dia mateix.

Què farà ‘Ara és l’hora’ amb les dades que recullin els voluntaris?

Quan s’hagi aconseguit l’objectiu (‘un país nou amb un estat propi’), la campanya es dissoldrà i els bancs de dades seran eliminats. Els organitzadors de la campanya asseguren que no seran traspassades a cap empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i que en tot moment se’n podrà demanar la rectificació o l’eliminació.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem