Dimiteix el president de RTVE

  • Fou criticat per la cobertura de l'Onze de Setembre

VilaWeb
Redacció
25.09.2014 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fins ara president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, nomenat a proposta del PP, ha presentat aquest dijous la seva dimissió davant del consell d’administració de l’ens. Ho ha fet després de veure que els seus comptes no podien prosperar i adduint que la corporació pateix un finançament insuficient. Aquest mateixa setmana, en una compareixença al congrés espanyol, González-Echenique va expressar la seva disconformitat amb la mala situació financera en què es trobava RTVE.

Polèmica per la cobertura de la V de l’Onze

La direcció de comunicació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) va reconéixer que ‘hi va haver un error’ en l’ordre de col·locació de la notícia sobre la manifestació independentista de l’Onze de Setembre a la segona edició dels informatius. Van adduir que l’error va ser de ‘valoració’ en l’informatiu del vespre, però que la resta de jornada ‘la cobertura de la diada va ser impecable’.

Els òrgans vinculats a la redacció i als treballadors de RTVE, en canvi, van expressar la seva disconformitat amb el tractament de la notícia. El consell d’informatius de l’ens públic va denunciar que la segona edició dels informatius, la del vespre, ‘va relegar’ la notícia de la manifestació independentista.

Els representants de CCOO al consell d’administració de RTVE van criticar el reportatge ‘La diversitat catalana‘ emès a Informe Semanal de dissabte passat. ‘Tan sols han entrevistat membres de la plataforma Societat Civil Catalana, quan és ben conegut que hi ha altres grups socials amb opinions ben diferents’. El sindicat va lamentar que la redacció de TVE a Catalunya no participés en l’elaboració.

Problemes econòmics

González Echenique va assumir el càrrec de president de RTVE sis mesos després de l’entrada a La Moncloa de Mariano Rajoy, al juny del 2012. La manca de publicitat (eliminada de la programació durant l’última legislatura de Zapatero) i la negativa de l’executiu espanyol a abocar a l’ens 130 milions d’euros necessaris per quadrar els comptes ha posat en dubte la seva gestió.

Al mes de juliol el president de RTVE ja va llançar una advertència al consell d’administració quan va recordar que els números no podrien quadrar si el govern espanyol no facilitava més recursos a l’ens.

Va articular un pla que suposava, entre d’altres, mesures com la integració de Teledeporte a La 2, a més de reducció de salaris. Demanava, a més, aquests 130 milions d’eros que havia d’aportar la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i que finalment no han arribat.

El govern espanyol aposta per un nou Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectaria de nou a la plantilla i que el fins ara president no acceptava.

Més informació:

Enrenou a TVE pel menyspreu a la Diada

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any