A la recerca de l’Antifolk

  • Laura Basagaña entrevista Vicenç Ferreres, director del documental un cas únic en el panorama de la música catalana 'This is the Unifinished Story of The Missing Leech. A film about something called Antifolk' , produït per Plans Films.

VilaWeb
Redacció
07.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És molt difícil definir l’Antifolk: una hibridació entre els ideals punk i les sonoritats folk, amb esperit trencador, autenticitat i ganes d’innovar. Plans Films acaben de gestar un documental musical que ressegueix un itinerari per l’escena independent catalana a partir del músic Maurici Ribera, The Missing Leech. 23 dies de rodatge i 40 músics, entre els quals Joan Colomo, Esperit!, Lianallull, Mad’zelle, Edu Mató o Sam Destral, l’han fet possible. Ara es presenten a la convocatòria que ha obert el Festival In-Edit i l’estrena tindrà lloc aquesta tardor.

Durant el teaser del documental un dels músics participants defineix l’Antifolk com una barreja entre l’esperit hippy i punk: la sonoritat és propera al folk -germana de les versions acústiques i despullades- però l’actitud és molt irreverent, molt punk: violenta musicalment, afilada i sense estalviar fer retrats crus i demolidors de la societat, la brutor de l’entorn i la lletjor de l’ànima humana.

El documental presenta el músic Maurici Ribera, The Missing Leech, i l’esperit Antifolk a partir d’una sèrie d’entrevistes amb el mateix Maurici i amb les persones del seu entorn proper (músics, artistes, família, amics). Diferents músics i rapsodes participen en la pel·lícula versionant cançons de Ribera. “En el documental hi ha quasi 40 versions de cançons de The Missing Leech, algunes enregistrades en directe durant el rodatge i d’altres recollides a través d’una crida que es va fer per internet oberta a tothom”, ens diu Ferreres. Les versions apareixen totes dins la pel·lícula, encara que només sigui uns segons. “Potser més endavant editem les cançons i preparem un disc de versions”, comenta Vicenç Ferreres.


Podeu llegir l’article complet aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem