Societat Civil Catalana compta 800.000 assistents a la Via Catalana… en la primera fila

  • L'entitat unionista es proposava de desinflar la magnitud de la mobilització

VilaWeb
Redacció
24.07.2014 - 11:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Societat Civil Catalana es va proposar de comptar els assistents a la Via Catalana de l’Onze de Setembre de l’any passat, per mirar de demostrar que la xifra de participants que van donar els organitzadors, un milió i mig, era exagerada. Doncs bé, els responsables de l’entitat unionista asseguren haver-ne comptats 793.683, i especifica que hi havia 130.311 nens i 663.372 adults. Asseguren haver revisat foto per foto tota la Gigafoto de la Via Catalana, i d’haver revisat quaranta trams a l’atzar dues vegades ‘per reduir risc d’equivocacions.’

Ara, tal com recordaven els responsables de l’ANC, comptar la gent amb la Gigafoto impedia d’incloure-hi molta gent de les files posteriors, en tots aquells trams –la majoria– en què hi havia més d’una fila. I més tenint en compte que a les ciutats més grans, especialment a Barcelona, els carrers per on passava la Via eren completament plens. Així ho explicava el responsable de la Gigafoto, Galdric Penyarroja, en aquesta entrevista a VilaWeb: ‘pots comptar la gent que hi ha en primera fila. Però l’11 de setembre hi havia moltes seccions en ciutats i pobles on una multitud de gent s’acumulava darrere la primera línia. En alguns llocs hi havia quatre o cinc línies. Pots comptar la gent del primer rengle, però has de fer una extrapolació de tota la gent que realment hi havia.’

I Societat Civil Catalana tan sols ha comptat la gent visible en les fotos. I tot i amb això han comptat gairebé 800.000 manifestants. Per a fer-ho, diu l’entitat, una vintena de persones han comptat manifestants en la Gigafoto durant tres mesos.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem