Albert Batlle, nou director general dels Mossos d’Esquadra

  • Substitueix en el càrrec a Manel Prat · Homs el defineix com una persona 'independent i amb experiència', i també 'seriosa i molt lleial a la institució'

VilaWeb

Redacció

10.06.2014 - 12:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat ha nomenat el substitut de Manel Prat al capdavant de la Direcció General de Policia. El nou cap polític dels Mossos d’Esquadra serà Albert Batlle, un veterà de la política catalana que en el govern tripartit havia ocupat el càrrec de secretari de Serveis Penitenciaris Rehabilitació i Justícia Juvenil. L’any 2011 Batlle va ser nomenat director adjunt de l’Oficina Antifrau.

El portaveu del govern Francesc Homs ha remarcat que Batlle no és militant de Convergència ni d’Unió, sinó independent. Batlle havia estat regidor del PSC a Barcelona des del 1983 fins el 2003, quan es va incorporar al govern de Pasqual Maragall.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat que el govern ha optat per una persona ‘independent i amb experiència’, i també ‘seriosa i molt lleial a la institució’. Homs ha reconegut que les seves responsabilitats ‘no són senzilles’, però ha valorat el seu compromís.

Manel Prat va presentar la dimissió al president Artur Mas i al conseller d’Interior, Ramon Espadaler a final de maig. Prat va ser nomenat pel conseller Felip Puig el 2011. Des d’aleshores, la seva gestió ha estat criticada per alguns sectors arran de diversos casos, especialment pel desallotjament de l’acampada d’indignats a la plaça de Catalunya el maig del 2011 i pel cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per un impacte durant la vaga general del novembre del 2012. Tanmateix, Prat va negar que la dimissió tingués res a veure amb el cas de Quintana i va assegurar que era per motius estrictament personals.

Currículum polític d’Albert Batlle

Nascut a Barcelona el 1953, és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. Polític i gestor públic, ha desenvolupat gran part de la seva trajectòria professional a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat.

A finals de l’any 2003, va ser nomenat Secretari de Serveis penitenciaris, Rehabilitació i Justícia juvenil, òrgan adscrit al Departament de Justícia de la Generalitat, càrrec que va desenvolupar fins el gener de l’any 2011. En aquesta responsabilitat, va impulsar diversos projectes i iniciatives en els àmbits de les infraestructures penitenciàries i de justícia juvenil; la professionalització, especialització i la formació inicial i contínua dels recursos humans de l’execució penal; la rehabilitació i la reinserció social i laboral de persones sotmeses a mesures penals; el desenvolupament d’un marc normatiu i organitzatiu autonòmic; una justícia juvenil adaptada a la nova legislació; una major col·laboració i participació social i institucional amb el sistema d’execució penal; un nou model d’execució penal a la comunitat, tot fomentant les mesures penals alternatives, i un model d’atenció a la víctima del delicte integral.

Batlle ha estat vinculat durant els darrers trenta anys a la política municipal i autonòmica i, en especial, als àmbits del municipalisme, l’esport, l’execució penal i la reinserció sociolaboral. Entre els anys 1977 i 1983, va exercir l’advocacia. L’any 1983 va iniciar la seva trajectòria política com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona on, fins l’any 2003, va desenvolupar diversos àmbits de responsabilitat de la funció pública, tant com a càrrec electe com a gestor en els àmbits de les relacions ciutadanes, l’urbanisme i el territori, el turisme, els serveis funeraris, l’esport i l’olimpisme, l’educació i els serveis socials.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem