Tercera nit d’avalots pel desallotjament de Can Vies a Sants

  • Ahir es van fer concentracions a tot un seguit de ciutats dels Països Catalans

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El desallotjament del centre ocupat de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, ha desfermat protestes durant tres vespres consecutius. Aquestes manifestacions, una vegada dissoltes, han anat seguides d’avalots als carrers del barri. Grups de manifestants hi han cremat contenidors, hi han aixecat barricades i hi han llançat objectes contra els mossos d’esquadra, que han reaccionat amb dures càrregues. Lluny d’apagar-se, el conflicte s’atia i creix.

Ahir es van fer concentracions de suport a Can Vies a tot un seguit de punts de Barcelona i a tot de municipis dels Països Catalans. Les primeres mobilitzacions van començar a les set del vespre. Les de Barcelona van sortir d’uns quants barris i es van trobar a la plaça de Sants, que es va omplir, amb més d’un miler de manifestants. A la mateixa hora, hi hagué concentracions a pobles i ciutats dels Països Catalans, com ara València, Palma, Girona, Lleida, Tarragona, Berga, Igualada, Manresa, Mataró, Sabadell, Vic i Viladecans, entre més.

A Barcelona, en el pas de la columna que es dirigia a Sants i que passava pel Guinardó, els manifestants van cremar una furgoneta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), empresa municipal propietària dels terrenys de Can Vies.

Els Mossos d’Esquadra han fet almenys 25 detencions aquest dimecres a la nit a causa dels aldarulls al barri de Sants durant la protesta pel desallotjament i enderrocament del centre social okupat Can Vies. Segons han explicat a l’ACN fonts policials, les detencions s’han anat fent en diversos punts del barri, principalment per agents de paisà, i per delictes de danys, desordres públics i atemptat contra agents de l’autoritat. Aquestes detencions se sumen a les dues de dilluns i les sis de dimarts.

Tot seguit podeu veure una selecció de piulets que expliquen què va passar des dels llocs dels fets:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any