‘Deixa’m viure’ de Kilian Jornet: com es va filmar?

  • Sebastien Montaz-Rosset és el responsable de les espectaculars imatges del film

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
20.05.2014 - 20:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El film ‘Deixa’m viure’, el segon del projecte Summits of my life de Kilian Jornet, ofereix unes imatges de gran bellesa, molt impressionants, de les gestes del corredor català. Permeten a l’espectador de tenir la sensació d’acompanyar Jornet en un descens vertiginós des del cim del Mont Blanc o de recórrer la cresta afuada del Cerví, corrent entre la roca i les congestes de neu. A més, les imatges de la pujada al cim d’aquesta mítica muntanya fronterera entre Itàlia i Suïssa ens ajuden a veure l’esforç de Jornet com si fóssim al seu costat i també a vista d’ocell. El responsable de tot plegat és Sebastien Montaz-Rosset, el director d’aquest film i també del primer, ‘A fine line’.

Montaz-Rosset va ser un dels protagonistes de la presentació del film dilluns al vespre al Palau de la Música Catalana (vegeu-ne la crònica). El director admetia la dificultat de tenir imatges de Kilian Jornet corrent, perquè és molt difícil de seguir-lo. Per això, en l’enregistrament de l’ascens i descens del Mont Blanc que Jornet va fer amb Matheo Jacquemoud (i en què va batre el rècord, que va deixar en 4 hores i 57 minuts), Montaz-Rosset va disposar càmeres en punts clau del recorregut d’ascensió, abans que hi pugessin els dos corredors, i es va concentrar en l’enregistrament de la baixada, certament espectacular. Com que no els podien seguir a un ritme tan ràpid, els van seguir amb esquís. I tot sempre amb unes càmeres molt lleugeres, fidels a la filosofia del projecte Summits of My Life, d’assolir els objectius amb el mínim equipament possible.

Una de les càmeres que fa servir Montaz-Rosset és una ‘steadycam’ molt lleugera, que ja va emprar en el film anterior. Vegeu aquest vídeo en què explicava com treballava:

També és evident l’ús de càmeres lleugeres Go Pro, amb unes imatges que llueixen sobretot quan Jornet les du en els entrenaments que fa al Cerví. Se’n poden veure imatges en el vídeo promocional de ‘Deixa’m viure’:

I la càmera que ens permet de veure com corre i s’enfila Kilian Jornet com si sobrevoléssim les muntanyes és un ‘drone’ com aquest:

Montaz-Rosset té experiència en la producció de films sobre esports de muntanya, i en situacions de força risc. Un de molt cèlebre el va publicar a començament d’any: uns funàmbuls provaven de travessar un cable tesat entre dos globus al Montsec.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any