Neix el Mapa de les Llengües, amb els 270 idiomes que es parlen als Països Catalans

  • La pàgina, impulsada per Plataforma per la Llengua, també aplega 600 entitats de tot el territori que promouen l'aprenentatge del català entre els nouvinguts

VilaWeb

Redacció

12.05.2014 - 17:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma per la Llengua ha presentat el Mapa de les Llengües, una web que té l’objectiu d’informar i difondre de manera gràfica la procedència de cada una de les 270 llengües que es parlen als territoris dels Països Catalans. A més, aplega més de 600 entitats de tot el territori que promouen l’aprenentatge del català com a eina de cohesió social entre els col·lectius de nouvinguts. L’objectiu de la nova pàgina és ‘ajudar la gent a integrar-se lingüísticament’, ha explicat el president de la plataforma, Òscar Escuder.

La web té un doble vessant. En primer lloc, hi ha un mapa del món que mostra l’origen territorial de les 270 llengües que es parlen als territoris de parla catalana. Una informació que anirà acompanyada d’una altra sobre la família lingüística de cada llengua i dels països on es parla. I, d’una altra banda, un mapa dels Països Catalans que permet de cercar les entitats que promouen l’aprenentatge de la llengua catalana. En total, se n’hi recullen més de 600 a tot el territori.

El Mapa de les Llengües vol promoure l’aprenentatge del català com a eina de cohesió social entre els col·lectius de nouvinguts, que poden veure i situar en el mapa les entitats, associacions i institucions que n’impulsen l’aprenentatge. A més, admetrà noves entitats recomanades pels usuaris. El projecte posa en relleu el paper central de la llengua catalana com a vertebradora de la diversitat lingüística en els territoris de parla catalana.

La directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, ha volgut donar suport a aquest projecte de la Plataforma per la Llengua perquè ‘contribueix a engrandir la presència del català a tot el territori’. A més, ha dit que presentava gràficament la manera com la llengua catalana vertebra la ciutadania. En la mateixa línia, el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, ha afegit que aquesta web simbolitzava el ‘creixent compromís dels catalans amb aquesta llengua’.

Segons el tècnic de l’àrea d’acollida lingüística de Plataforma per la Llengua, Marc Biosca, ‘la idea és que el català vertebri tota aquesta riquesa de llengües’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem