Recomanació als catalans de l’estranger sobre la consulta

  • Governació troba correcte de demanar que guardin una còpia del certificat que faran servir per a votar a les europees del maig

VilaWeb
Redacció
16.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com podran votar els catalans residents fora del país a la consulta del 9 de novembre sobre la independència de Catalunya? És una qüestió que inquieta molta gent. Mentre no es concreti el procés en un reglament, hom sí que els pot fer una recomanació: que facin una còpia del certificat que els trametrà l’Oficina del Cens Electoral per votar a les eleccions europees del 25 de maig. Aquesta còpia els podrà servir per a acreditar, al novembre, que compleixen tots els requisits necessaris per a votar. 

Francesc Gambús és el candidat de CiU a les eleccions europees i durant tres anys ha exercit de director general de Relacions Exteriors del govern català. Gambús explica en el seu bloc que molts catalans residents a l’estranger s’hi van posar en contacte, amoïnats per aquesta qüestió, i ell va adreçar-se el Departament de Governació per mirar de respondre’ls. 

Segons el govern, tots els qui a les eleccions europees puguin votar per correu des de l’estranger podran votar a la consulta del 9 de novembre. Gambús arriba a la conclusió que aquests ciutadans podran fer servir el certificat que els trametrà l’Oficina del Cens Electoral quan demanin de votar a les eleccions al Parlament Europeu. 

Els tècnics del Departament de Governació diuen a VilaWeb que és una recomanació correcta: el certificat original servirà per a votar a les eleccions europees i la còpia, per a facilitar els tràmits i la paperassa amb vista a votar a la consulta. 

Segons Governació, si el 25 de maig un ciutadà compleix totes les condicions per a votar a les eleccions europees, aquest mateix ciutadà també les complirà per a votar el 9 de novembre. 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem