‘Hi ha una catalanofòbia que s’hauria de tractar mèdicament’

  • Entrevista al madrileny Mariano Muniesa, autor del llibre '17 falsos mitos sobre Catalunya en España'

VilaWeb

Redacció

07.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mariano Muniesa és un músic i crític musical madrileny que acaba d’escriure el llibre ‘17 falsos mitos sobre Catalunya en España‘. L’autor hi intenta explicar als espanyols els falsos mites que han rebut sobre els catalans. Als catalans els explica que a Madrid no tothom és anticatalà. Ell n’és un exemple. Muniesa fa més de vint anys que visita el nostre país. La primera vegada va venir-hi a escoltar els Rolling Stones.

Muniesa es mostra molt crític amb la catalanofòbia: ‘Alguns destil·len un odi irracional que no té res a veure amb la ideologia política. Com dic en el llibre, és una fòbia clínica. Han somatitzat una mena de fòbia com la que la gent té a les aranyes. Hauria de tractar-se mèdicament, perquè no té gens de sentit. I després hi ha casos de catalanofòbia delirant que es basen en el desconeixement.’

Muniesa és partidari del dret de decidir, que creu que no té retop: ‘La Via Catalana va marcar un abans i un després. És absolutament innegable que va haver-hi un moviment popular, ciutadà, social i multitudinari incontestable, que va demostrar que el dret de decidir era una aspiració a què el poble de Catalunya no renunciaria. No sé com, però aquest referèndum es farà tard o d’hora. I el dret de decidir de Catalunya s’acomplirà d’una manera o d’una altra.’

Muniesa és escriptor, periodista i crític musical. Ha fet llibres sobre música i les biografies ‘Nelson Mandela. El hombre que sedujo al mundo’ i ‘Darío Argento. El maestro italiano del escalofrío’. És heavy metal i es declara seguidor de Sangtraït i Sopa de Cabra.  

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem