La CUP es debat entre anar amb Bildu i BNG o renunciar a les europees

  • Els nacionalistes gallecs aposten per una aliança amb Bildu i la CUP

VilaWeb
Redacció
09.02.2014 - 11:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP decidirà el 9 de març vinent si es presentarà a les eleccions europees del mes de maig vinent. Així ho va acordar ahir el consell polític nacional de la formació. Durant aquest mes vinent hi haurà diverses reunions obertes entre membres de l’esquerra independentista, segons que informa el diari Ara. Les dues úniques opcions que es planteja la CUP són si presentar-se en coalició amb EH Bildu i el BNG o bé renunciar a participar-hi, tenint en compte que mai han estat uns comicis que la formació hagi considerat prioritaris.

Si bé members de la CUP admeten que les eleccions europees podrien ser una bona ocasió per a explicar la causa catalana i el model social que propugna la formació, també creuen que tenir presència en el parlament europeu no és pas una garantia de poder-hi fer arribar el missatge crític amb el sistema, i remarquen el caràcter prioritari que té per a la CUP l’acció en l’àmbit municipal.

Justament ahir el consell nacional del BNG va aprovar de proposar als seus militants una coalició a les eleccions europees del maig EH Bildu i la CUP, amb l’argument de manenir l’opció d’una candidatura ‘conformada amb forces polítiques nacionalistes d’esquerra de les tres nacions’. La proposta ha de ser ara debatuda i votada en les assemblees comarcals. El BNG també ha ratificat la candidatura d’Ana Miranda, com a cap de llista de la formació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any