Gal·les, favorita d’un Sis Nacions que arrenca amb el França-Anglaterra

  • Jordi Murphy, nascut a Barcelona, podria debutar amb Irlanda

VilaWeb
Redacció
01.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El principal torneig de rugbi XV de l’hemisferi nord, el Sis Nacions, comença avui amb un partit de màxima rivalitat: França-Anglaterra. Són dos dels equips, juntament amb Irlanda, que a priori tenen més possibilitats de plantar cara a una sòlda Gal·les, guanyadora de les dues últimes edicions i que busca convertir-se en la primera selecció a aconseguir tres torneigs consecutius desde que es va ampliar a sis equips el 2000. En la primera jornada, Gal·les ha superat Itàlia per 23-15.

Gal·les va aconseguir el 2012 un ‘grand slam’, un títol més important que el Sis Nacions i tot, atès que correspon a l’equip que guanya tots cinc partits del torneig. El 2013 també es va endur la victòria, tot i perdre el primer partit amb Irlanda.

Enguany, el torneig comença amb un sempre competit França-Anglaterra. La selecció del gall vol aprofitar l’arrancada a París per a fer oblidar un 2013 desastrós amb vuit derrotes, dues victòries i un empat. L’entrenador, que no pot comptar ni amb el capità Thierry Dusautoir ni amb l’obertura titular Remi Tales, ha seleccionat enguany dos jugadors de la USAP (Sébastien Vahaamahina i Sofiane Guitoune), a més del perpinyanès Nicolas Mas, ara al Montpeller.

Jordi Murphy, un barceloní a la selecció irlandesa

Un dels jugadors que podria debutar en el torneig d’enguany és Jordi Murphy, un jugador seleccionat amb Irlanda i que, com indica el seu nom, té algun lligam amb el nostre país. En efecte, Murphy va néixer el 22 d’abril del 1991 a Barcelona. Ell mateix ha explicat sovint que el fet de néixer just abans de Sant Jordi va ésser decisiu perquè els seus pares, dublinesos, li posessin Jordi de nom. A nou anys la família va deixar Barcelona i es va traslladar a Irlanda, on va començar a jugar a rugbi.

http://www.independent.ie/sport/rugby/schools-rugby/blackrocks-barca-boy-26624452.html
>> http://www.herald.ie/sport/rugby/jordi-ill-be-ready-28850042.html
http://www.irishrugby.ie/squads/ireland_u20.php?player=94721&includeref=dynamic
http://www.irb.com/jwc/teams/team=3227/player=38838/index.html

>> http://www.rbs6nations.com/en/ireland/ireland_squad.php
http://www.rbs6nations.com/en/ireland/squad_profile_master.php?player=99719&includeref=dynamic

Usapistes i Mas
http://www.actusports.fr/81609/liste-xv-de-france-tournoi-des-6-nations/
>> http://www.lerugbynistere.fr/news/xv-france-liste-bleus-tournoi-vi-nations-0601141510.php

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any