26.01.2014 - 14:45
El rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep A. Planell, ha insistit que el 2050 la majoria d’universitats seran en línia, perquè ‘requereixen inversions de menor cost, augmenta la demanda a escala global, i garanteixen coneixement, competitivitat empresarial i valors’. El rector ha remarcat que les universitats en línia han de connectar el coneixement amb les necessitats dels nous mercats, entorns socials i empresarials, a més de potenciar la unió de la recerca amb la docència. Planell ho ha dit a Mèxic, on la UOC ha signat convenis amb les principals universitats d’aquest país. El rector considera que aquestes aliances ‘reforcen la nostra voluntat d’expansió i internacionalització’.
El rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep A. Planell, ha projectat des de Mèxic que el 2050 les universitats seran en la seva majoria en línia perquè requereixen inversions de baix cost i augmenta la demanda d’aquests estudis. Planell ha remarcat que aquestes futures universitats han de connectar el coneixement amb les necessitats dels nous mercats, entorns socials i empresarials, a més de potenciar la unió de la recerca amb la docència. ‘Han de contribuir al progrés social, incrementar l’ocupabilitat de les persones i augmentar la competitivitat de les organitzacions’, ha assenyalat.
El rector de la UOC ha apuntat que ‘les universitats han d’adaptar-se a l’entorn competitiu, a la cultura organitzativa i orientar-la al pensament estratègic i alinear tota l’organització amb l’estratègia, mitjançant un procés participatiu dinàmic i intens’.
Durant la seva estada a Mèxic, Josep A. Planell ha signat convenis de col·laboració amb la Universitat Oberta i a Distància de Mèxic (UnADM) i la Secretaria d’Educació Pública (SEP) així com amb la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i de Guadalajara (UdeG). Els acords serviran per a impulsar beques, intercanvis acadèmics, titulacions conjuntes, activitats d’aprenentatge que promocionin les noves tecnologies de la informació en l’educació superior i contínua entre aquestes universitats, les seves comunitats i la UOC.
Aquests acords preveuen, a més, la realització de cursos, seminaris i altres activitats acadèmiques entre aquestes universitats dirigides a potenciar la col·laboració en la docència i a fomentar la formació i la recerca. A més, ‘el suport d’aquestes universitats ens ajuda a arribar a un nombre major d’estudiants, més de 60.000 a tot el món, a sumar sinergies, coneixement i experiència i a adaptar-nos a les necessitats canviants socials, professionals i empresarials’, segons el rector.
A més, també s’ha celebrat l’acte de graduació de la UOC en aquell país, que ha servit per lliurar el diploma a 111 estudiants mexicans, que eleven a gairebé 2.400 el nombre total de graduats de la UOC a Mèxic. Aquests graduats a Mèxic se sumen als 46.281 graduats que té la UOC a tot el món entre graus, postgraus, màster i doctorats. La UOC ja està present en més de 80 països.