L’Ajuntament de Barcelona també sancionarà els bancs amb pisos buits

  • Trias es proposa que en dos anys hi hagi mil nous habitatges amb un lloguer assequible

VilaWeb
ACN
15.01.2014 - 22:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat que l’Ajuntament sancionaria aquells bancs que tinguessin pisos buits en zones necessitades d’habitatges, com ara Ciutat Meridiana, Trinitat Vella i el sud-oest del Besòs. D’aquesta manera s’afegia a les iniciatives de Sabadell, Terrassa i Girona. En una conferència al Col·legi de Periodistes de Catalunya, Trias ha explicat que treballa amb la col·laboració d’entitats socials, entitats financers, col·legis professionals i l’administració de justícia per evitar els desnonaments. I ha afegit que es proposa que en dos anys hi hagi mil pisos més amb un lloguer assequible.

Trias ha dit que l’habitatge de lloguer assequible era una ‘prioritat molt important’ per a ell i que anava més enllà de l’actual mandat. Ha recordat que s’havien facilitat 189 pisos de lloguer a bon preu a Torre Baró, on l’ajuntament subvenciona el 50% del lloguer, i que feia pocs dies que s’havia adquirit un edifici de Regesa a Torres i Bages, amb 41 habitatges, a l’entorn de les casernes de Sant Andreu.

En la conferència anual al Col·legi de Periodistes de Catalunya, el batlle de Barcelona també s’ha referit a l’atenció a les persones sense casa i ha anunciat que enguany s’obriria un nou centre d’allotjament temporal familiar i que entraria en funcionament el nou Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, del carrer de la Llacuna. En aquest apartat, Trias ha criticat la situació al CIE de la Zona Franca i ha fet una crida al govern espanyol a parlar-ne ‘de manera constructiva’.

Sobre el transport públic, ha assenyalat que la línia 9 del metro era un projecte molt important per a Barcelona i que el gran propòsit d’aquest 2014 era ‘aconseguir un bon contracte programa viable, potent i sostenible per al transport públic metropolità’. Respecte de l’augment de preus, ha remarcat la necessitat d’acordar un nou contracte programa: ‘En moments de crisi no es poden apujar les tarifes, sinó apujar l’aportació pública’, ha dit. I ha avisat que augmentar el dèficit ara ‘seria liquidar aquesta empresa’.

D’una altra banda, ha explicat que enguany començaria un nou programa d’ocupació per oferir 450 llocs de treball, mitjançant ajuts a la contractació, que reforçarien la intervenció municipal en aquells barris on es concentra més desocupació. Aquest nou programa anirà adreçat als col·lectius més castigats per la crisi (joves i més grans de 45 anys), i permetrà que aquestes persones puguin desenvolupar l’activitat en empreses en creixement, i sobretot en empreses i entitats del Tercer Sector Social.

Pel que fa la seguretat, ha indicat que enguany hi hauria 113 nous agents al cos de la Guàrdia Urbana i que, gràcies a una esmena introduïda en el pressupost de l’estat, es podrien convocar cent noves places de la guàrdia urbana i 67 del cos de bombers de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any