Els mestres de les Illes tornen a fer vaga

  • L’Assemblea de Docents denuncia amenaces de mort contra mestres vaguistes

VilaWeb
Redacció
07.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mestres ja ho havien avançat: l’expedient obert al director de l’IES Marratxí, Jaume March, no romandrà sense resposta. L’Assemblea de Docents extraordinària reunida abans de Nadal a Petra va acordar de reprendre la vaga avui. És una vaga d’un sol dia, però no es descarten pas més convocatòries. L’assemblea també va fer constar que el polèmic decret del trilingüisme, el TIL, no s’aplicava a les aules.

L’expedient a March es va obrir amb l’argument que el centre no va garantir el dret d’educació durant la vaga, una acusació que l’assemblea considera ‘patètica’ i ambigua, amb l’objectiu de coaccionar la comunitat educativa.

De fet, March assistí a l’assemblea del desembre per agrair les mostres de solidaritat que havia rebut d’ençà de la comunicació de l’expedient per falta greu.

La lluita de la revolta verda, resumida en un vídeo

L’Assemblea de Docents ha publicat a YouTube el vídeo AnyZero, on es resumeixen en dos minuts i mig els motius pels quals la comunitat educativa i un ampli sector de la societat de les Illes es va plantar l’any passat contra la política educativa del govern balear i l’aplicació del decret de tractament integrat de llengües (TIL).

El vídeo, que inclou imatges de les grans mobilitzacions del 2013, es presenta amb aquest text: ‘L’any 2013 el món va viure una nova revolució històrica i, soprenentment, aquesta vegada era educativa i… mallorquina! T’imagines que sigui possible canviar el món i que, a més, el canvi comenci a Mallorca?’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any