Els principals poemes patriòtics, recitats per Núria Feliu

  • L'artista oferirà demà a l'Espai VilaWeb un fragment del seu espectacle en un acte obert al públic

VilaWeb
Redacció
11.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si l’any 1975 Núria Feliu publicava un disc de cançons patriòtiques, ara ha editat un llibre-CD en què recita vint-i-un poemes patriòtics més. De ‘El cant de la senyera’ a ‘Cançó d’amor i de guerra’, passant per ‘Assumiràs la veu d’un poble’ i ‘Siau qui sou’. Ho explica així: ‘M’ha semblat que era un bon moment per a fer aquest llibre, després d’haver publicat el disc de cançons patriòtiques i l’àlbum de sardanes.’ Serà a l’Espai VilaWeb demà a les 19.30.

Núria Feliu posa veu als versos de poetes com ara Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Apel·les Mestres, Joan Colomines, Pere Quart, Josep Maria de Sagarra, Salvador Espriu, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Ventura Gassol, Guillem d’Efak, Vicent Andrés Estellés i Josep Maria Espinàs. Els recita, amb acompanyaments musicals, en un llibre-disc prologat per Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural. 

Va començar a oferir els recitals a l’abril, i es va oferir a l’ANC, que l’ha convidada a desenes i desenes de municipis. De Puigcerdà a Móra la Nova, de les Franqueses a Sant Adrià de Besòs. ‘Abans de cada poema hi ha música, i és en aquells moments que faig participar la gent, sempre ho he fet. Hi convido una coral del poble, infants que reciten, alumnes d’una escola de música…’ I això fa que s’acostin a l’espectacle independentistes i no independentistes. ‘I d’això es tracta, que els convençuts ja els tenim’, diu Feliu. 

En el pròleg del llibre, Muriel Casals recorda la ‘història atribolada’ dels catalans i com les derrotes militars han posat a prova ‘una capacitat de resistència reconeguda i admirada’. Apunta que ens ha costat de reconèixer la bondat de les nostres expressions culturals i defineix el llibre-disc dient que és una bona eina de cohesió.  

‘En moltes ocasions el nostre folklore i la nostra etnologia han estat més un símbol de la lluita per les llibertats, que no una simple i quotidiana expressió de normalitat –diu Núria Feliu–. Avui, més que mai i emmarcats en el context polític actual, considero oportú de rellegir aquests versos per recordar qui som, d’on venim i cap a on volem anar.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem