David Figueres: ‘”Derelictes” és el pas de la joventut a l’edat adulta’

  • Dilluns presenta el llibre a l'Espai VilaWeb (20.00), acompanyat de Montserrat Abelló, Jaume Subirana i el guitarrista Nadim Robert Majure

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Quan vaig començar a escriure els primers poemes que són al llibre em sentia exactament com un derelicte, que segons el diccionari és una nau abandonada que sura a flor d’aigua i que no pot avançar ni anar endarrere; aleshores em vaig guardar la paraula’. D’aquesta manera el poeta David Figueres, blocaire de +VilaWeb, explica el títol del poemari que acaba de publicar, ‘Derelictes‘, un recull que aplega poemes d’un llarg període de temps, entre el 1997 i el 2009, i que ha guanyat enguany el XVIII Premi de Poesia Miquel Martí i Pol. De fet, el llibre explica diferents moments vitals, segons que relata el mateix autor, que en tot cas podrien emmarcar-se en ‘el pas de la joventut a l’edat adulta’.

Figueres presentarà el llibre dilluns a l’Espai VilaWeb (20.00), acompanyat pels poetes Montserrat Abelló i Jaume Subirana, amb qui Figueres comparteix militància al PEN català, i pel guitarrista Nadim Robert Majure, amb el qual ja ha fet recitals musicats en altres ocasions. Diran uns quants poemes del llibre, entre els quals ‘Sorella’, ‘Aquesta neu que cau’ i ‘Jardí de tànatos’, a més d’un petit homenatge sorpresa a Ovidi Montllor.

El poemari es divideix en cinc blocs: el primer, ‘El temps que pesa’, amb els poemes més recents; ‘Cometre hiverns’, que es titula així en honor a una cançó del grup Antònia Font i que com reconeix el mateix Figueres ha esdevingut un recordatori quasi premonitori i no intencionat al grup, en vies de dissolució; ‘Geranis’, una sèrie de poemes reflexius sobre l’art d’escriure; ‘Som el foc’, amb poemes escrits quan Figueres va viure ‘les primeres morts realment properes d’amics i familiars i que fan fer un salt cap a l’edat adulta’; i ‘Montsant’, amb un sol poema que, situat just després dels poemes que tracten la mort, parla del naixement d’un familiar, ‘i que no deixa de ser l’abandonament definitiu de l’adolescència o la joventut’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem