El vinil acapara la nova Fira Disc a les Cotxeres de Sants

  • Les botigues per a col·leccionistes i la producció de nous vinils i tocadiscs fan evident un interès creixent per aquests discs

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Cotxeres de Sants acullen entre avui i diumenge la XIV Fira Disc, dedicada especialment als col·leccionistes de vinils. De fet, Barcelona és una de les ciutats amb més afecció pel vinil: s’hi fan quatre fires del disc cada any i hi ha una vintena de botigues dedicades a aquest objecte, que sembla que torna.

Una de les més recents és Vinil Vintage, que va obrir a mitjan d’octubre a Gràcia. N’és responsable Dani Franch, que explica que sempre havia tingut i col·leccionat discs de vinils i que fa un temps que va decidir d’obrir-ne una botiga de segona mà.

Diu que el col·leccionisme de vinils creix de dia en dia i que pel seu local, especialitzat en música dels seixanta, setanta i vuitanta, hi passen tant gent gran interessada a recuperar discs antics com joves de la generació dels CD i que no havien conegut ni vinils ni tocadiscs.

Certament, el vinil torna. Per què? Potser perquè la gent ha tornat a apreciar-ne el so característic i el valor afegit de les portades. I no únicament els antics vinils, que ara es poden recuperar en establiments de segona mà com el de Franch, sinó que com més va més grups de música es decideixen a fer tirades dels seus àlbums en vinil .

El fet que els grups tornin a publicar vinils és un senyal que segurament no és cap moda passatgera. I encara n’hi ha un altre: que no tan sols es recuperen antics tocadiscs sinó que les marques especiaitzades n’han tornat a produir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any