RTVV dóna vacances al miler de treballadors que havia de reincorporar per la nul·litat sobre l’ERO

  • El nou director de l'ens, Ernesto Moreno, comunica al comitè d'empresa que atorga a cada treballador les vacances generades des que es va formalitzar el seu acomiadament

VilaWeb
ACN
12.11.2013 - 21:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) donarà vacances al miler de treballadors que s’havien de reincorporar al seu lloc de treball en fer-se ferma la sentència que anul·la l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), segons que ha explicat Intersindical Valenciana. El nou director de l’ens, Ernesto Moreno, ha comunicat al consell d’administració i als representants dels treballadors que l’empresa readmetrà els treballadors acomiadats però no els reincorporarà al seu lloc de treball. D’entrada, els treballadors gaudiran de les vacances pendents a què tenen dret, posteriorment els treballadors tindran un permís retribuït i, només per necessitats productives, s’incorporarien al seu lloc de treball.

En aplicar-se la sentència, els treballadors que varen ser acomiadats veuran regulada la seva situació amb la Seguretat Social, de forma que tècnicament no hauran estat aturats, segons que explicat el sindicat.

L’empresa procedirà a calcular individualment els salaris de tramitació que ha de cobrar el treballador i la indemnització que aquest ha de tornar a l’empresa.

L’empresa farà una primera comunicació col·lectiva, a primera hora de dimecres, data en què expira el termini per a recórrer la sentència del TSJ valencià.

Posteriorment, la setmana vinent, i en un segon comunicat individual, cada treballador rebrà per correu electrònic notificació de la seva readmissió, el període de vacances a què té dret i el moment en què passaria a estar de permís retribuït.

Intersindical considera que amb aquesta actuació “l’empresa treballa amb l’escenari de la liquidació de RTVV en les dates previstes pel Consell” i remarca que el Comité d’empresa “està treballant per revertir la decisió del govern valencià i traduir en fets la voluntat que el poble valencià va expressar en les manifestacions celebrades a Alacant, València i Castelló”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any