Com evitar que Google+ faci publicitat amb informació personal dels usuaris

  • Des d'avui, Google pot mostrar als anuncis publicitaris dades i fotos dels milions d'usuaris de la seva xarxa social

VilaWeb
Redacció
11.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tal com va anunciar fa un mes, Google canvia avui les condicions d’ús per permetre les anomenades recomanacions compartides: és a dir, fer servir el nom, les fotografies i ressenyes de productes dels quatre-cents milions d’usuaris de la xarxa social Google+ enllaçats amb anuncis que ven a les empreses.

D’ara endavant, doncs, les ressenyes sobre restaurants, botigues i productes, cançons i continguts adquirits a Google Play dels usuaris poden aparèixer, amb nom i foto, en anuncis publicitaris adreçats a amics i contactes seus, i al públic en general.

Amb aquest nou servei d’anuncis de ‘productes compartits’, Google es vol afegir a una tendència publicitària a què ja recorren rivals com ara Facebook.

Amb tot, els usuaris han de saber que hi ha una manera de desactivar i d’evitar aquesta opció de publicitat agressiva i invasora de la intimitat: cal anar a aquesta pàgina i desmarcar el quadradet final (si no és desmarcat ja), i desar els canvis.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem