Fuga de militants d’Unió al Camp de Tarragona

  • Ja n'hi ha setanta que han demanat la baixa del partit en desacord amb la posició de la direcció amb el procés

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.11.2013 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Setanta militants d’Unió del Camp de Tarragona han signat un manifest en què expressen la voluntat de donar-se de baixa del partit. Entre aquests hi ha militants històrics, com ara Ferran Tortosa, Xavier Franquet i Laura Castel, segons que informa el diari Tarragona 21, i consideren que el partit ‘no té vida i interna i hi ha un excés de control intern’. D’ací a dues setmanes faran públic el manifest i diran la quantitat final d’adherits, que confien que pugui arribar al centenar.

De fet, segons el Diari de Tarragona, el lliuraran personalment a la direcció d’Unió al llarg d’aquest mes de novembre.

Després d’un llarg procés de distanciament entre els crítics i la direcció del partit, aquestes desenes de militants decideixen d’abandonar Unió perquè troben que la direcció s’allunya del procés sobiranista ‘que desitja molta part de la militància i la pròpia ciutadania, com s’ha expressat l’onze de setembre amb la Via Catalana’, en paraules de Xavier Franquet a Tarragona 21. A més, es declaren decebuts amb l’actuació de la direcció perquè consideren que té comportaments poc democràtics i d’acumulació de càrrecs.

Segons el mateix diari, alguns d’aquests militants s’han adherit al projecte Moviment Demòcrata Català impulsat pel batlle de Vic, Josep M.Vila d’Abadal.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem