La cadena humana valenciana pren cos

  • Ja hi ha més de cinc-cents inscrits al tram de Vinaròs

VilaWeb
Redacció
04.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià va anunciar ahir que el ritme d’adhesions a la Cadena Humana Valenciana per la Llengua i la Llibertat havia crescut notablement aquests darrers dies i que superava de llarg els cinc-cents inscrits. L’11 de setembre a les 17.07, doncs, hi haurà una concentració al límit entre Vinaròs i Alcanar per a donar continuïtat a la Via Catalana en territori valencià. L’acte té la complicació que al País Valencià és un dia feiner i també que s’escau de ple dins un horari laboral normal. Així i tot, els organitzadors de la cadena humana consideren que es complirà l’objectiu. 

Les entitats i organitzacions del Maestrat, tant polítiques com culturals, s’han mobilitzat per assumir el pes d’aquesta iniciativa que, segons els organitzadors, ‘vol expressar la voluntat dels valencians de superar enfrontaments artificials, en favor d’un País Valencià que diu sí a la llengua, la cultura i el progrés, i treballar juntament amb Catalunya en tots els àmbits en què compartim necessitats i interessos’.

Segons els organitzadors, ja s’han omplert tres autobusos per anar-hi, des de Vila-real, Castelló i València, i es confirma la participació de grups com els dolçainers de Vinaròs o la senyera infinita d’Almenara. Entre les poblacions de les comarques del nord del País Valencià amb més gent inscrita, a més de Vinaròs i de Benicarló, es destaquen poblacions com ara Benicàssim o Almenara.

També ja és clar que seran el músic i compositor vinarossenc Carles Santos i els pares de Guillem Agulló que uniran les mans amb els participants en l’inici de la Via Catalana a Alcanar, com a mostra de solidaritat i suport.

Des d’Acció Cultural, entitat coordinadora de la convocatòria de diverses entitats del País Valencià, recorden que encara es poden formalitzar les inscripcions a la Cadena Humana ací, tant aquells qui es vulguin apuntar als autobusos organitzats com als qui pensin anar-hi pel seu compte, amb vehicle propi.

Així mateix, l’MDT i ERPV també fan a València una conferència de premsa cridant a la participació i hi ha prevists actes diversos aquests dies vinents, com ara demà a Benicarló.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any