ERC, CiU i PSC s’uneixen a Arenys de Munt per fer fora Ximenis (CUP)

  • CiU ja va abandonar el govern municipal al juny

VilaWeb
Redacció
21.08.2013 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern en minoria de la CUP a Arenys de Munt -amb només quatre de tretze regidors- haurà sobreviscut només dos mesos, després que el mes de juny el grup municipal de CiU va anunciar que trencava la coalició que independentistes i nacionalistes van segellar després de les eleccions municipals del 2011. Aquest dijous, ERC, CiU i PSC anunciaran la construcció d’un govern alternatiu al municipi, que desbancarà l’alcalde de la CUP i promotor de la primera consulta independentista a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis. El nou tripartit estarà liderat pel republicà Joan Rabasseda, segons ha pogut saber l’ACN, que tindrà una majoria àmplia, amb vuit de tretze regidors. A l’oposició hi seran la CUP i el PP.

La CUP perdrà en els pròxims dies la seva batllia més simbòlica. Els independentistes tenien una representació residual a l’Ajuntament el mandat passat, però arran de la convocatòria de la primera consulta independentista al municipi, el setembre del 2009, la popularitat del líder local, Josep Manel Ximenis, va anar en augment.

Tot i que amb un marge estret, Ximenis va guanyar les eleccions municipals del 2011 i va ser investit batlle gràcies al suport de CiU, tercer als comicis. La segona força, ERC, va quedar arraconada a l’oposició, juntament amb el PSC i el PP. Després de dos anys de mandat, però, la situació política al municipi ha fet un tomb en només dos mesos.

El passat mes de juny, la federació nacionalista anunciava la seva sortida del govern municipal, acusant l’alcalde Ximenis d’una actitud personalista i de marginar els regidors de CiU. La CUP va iniciar una croada en solitari, amb un govern molt dèbil de només quatre regidors dels tretze que té l’Ajuntament. Mentre que CiU ja va advertir que no descartava cap escenari de futur.

Ximenis (CUP) assegura que la moció de censura a Arenys de Munt respon a ‘una ànsia per ocupar cadires’

L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Manuel Ximenis (CUP), ha rebut amb sorpresa el fet ERC, CiU i PSC s’hagin posat d’acord per presentar una moció de censura. En declaracions a l’ACN, Ximenis afirma que l’estratègia que respon a ‘una ànsia per ocupar cadires, més enllà de valorar la gestió política’.

L’alcalde valora positivament els seus dos anys de mandat -destaca la reducció del deute de l’Ajuntament- i assegura que no hi ha motius objectius per fer-lo fora. ‘No hi ha hagut ni malversació de fons, ni corrupció, ni un endeutament excessiu’, ha etzibat. A més, retreu a ERC que hagi negociat a dues bandes i a esquenes seves: ‘La CUP i ERC estàvem negociant la possibilitat de consolidar un govern’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any