Albert Serra guanya el festival de Locarno

  • Ho fa amb el film 'Història de la meva mort', protagonitzat per Vicenç Altaió

VilaWeb
Redacció
17.08.2013 - 21:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cineasta Albert Serra ha aconseguit el Lleopard d’Or del prestigiós Festival del Film de Locarno a Suïssa. Serra hi competia amb ‘Història de la meva mort’, projectat en la versió original en català, dins el concurs internacional. El film és protagonitzat pel poeta, gestor cultural i fins fa poc director del centre d’art Santa Mònica, Vicenç Altaió, i narra els últims dies de la vida de Giacomo Casanova fent referència a la transició entre el racionalisme del segle XVIII i el romanticisme del XIX.

L’obra ha estat rodada a França i a Romania i descriu la vida de Casanova i un seu vasall en els darrers moments de la vida, confrontats a l’aparició violenta, esotèrica i romàntica de Dràcula. A part de Vicenç Altaió el repartiment inclou Clara Visa, Noelia Rodenas, Montse Triola, Eliseu Huertas i Lluis Serra.

‘Història de la meva mort’ ha estat tot just acabada de muntar i de fet la projecció a Locarno en va ser l’estrena absoluta. Aquest és el sisè llargmetratge d’Albert Serra, que ja ha estrenat amb anterioritat diversos films al festival de Cannes.

Al 2010 Albert Serra va ser un dels directors convidats de VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any