Leslie, dels Sirex, obre les festes de Gràcia

  • Enguany es farà la primera fira de vins catalans i el primer concurs popular · La fira Estelània visitarà Gràcia i es farà una estelada d'espelmes gegant

VilaWeb
VilaWeb

Redacció

15.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Porexpan, malla metàl·lica, cartrons i plàstics reciclats, transformats amb pintures, esprais i molta imaginació, guarneixen des d’ahir els carrers de Gràcia.  Ahir ja va tenir lloc el pregó de la Festa Major de Gràcia, a càrrec de Leslie, Antoni Miquel Cerveró, el vocalista de Sírex. El cantant va donar la benvinguda a les festes amb molta passió i va definir Gràcia com ‘el districte amb més cultura musical d’Europa i, possiblement, del món’.

Leslie va destacar que pels envelats de Gràcia que s’organitzaven a partir dels seixanta, a la plaça del Sol i a la plaça del Diamant, havien passat tots els grups musicals de moda, cosa que ha convertit Gràcia en el barri musicalment més enriquidor del món. Aquesta cultura musical ha estat possible perquè Gràcia sempre ha respirat ‘aire fresc i llibertat’, va dir el cantant, que va sortir acompanyat de Maite Fandos, regidora del districte de Gràcia, i Ricard Estruch, president de la Fundació Festa Major de Gràcia. El discurs de benvinguda a la festa de Fandos va rebre xiulets d’una part de públic que omplia la plaça de la Vila.

Leslie també va tenir paraules de record al seu bateria Lluís Gomis, un músic veí de Gràcia, del carrer Verdi, on es va articular la relació entre els Sirex i el barri barceloní.

Més novetats a les Festes de Gràcia

Enguany, a més del concurs oficial, se celebra la primera edició d’uns premis populars que seran votats per un jurat virtual: la ciutadania. Tothom qui ho vulgui podrà votar els tres carrers que més li hagin agradat a través del telèfon mòbil entre els dies 15 i 20 d’agost. Per poder-hi participar només cal descarregar-se l’aplicació oficial de la festa. I, mentre que els guanyadors tradicionals seran guardonats dissabte a la plaça de la Vila, els premis populars hauran d’esperar fins al 21 d’agost, i s’entregaran a la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia.

La festa i els civisme, junts

La neteja de la festa ha estat una de les principals preocupacions de l’Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu, un total de 213 operaris s’encarregaran de regar els carrers. I per mantenir-los més nets entre tots, s’han instal·lat un total de noranta-dos punts de serveis, un 12% més que ara fa un any.

Per una altra banda, quaranta-set limitadors de so garantiran la convivència entre la festa i els veïns. Així mateix, es potenciaran les activitats diürnes més que no pas les nocturnes. Un dispositiu de vigilància de l’espai públic s’instal·larà a les principals places i carrers amb un operatiu especial, amb patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

La independència, convidada especial d’enguany

Tot i el gran nombre d’activitats tradicionals, no es deixarà de banda l’esperit reivindicatiu de la festa. L’Estelània, la fira per la independència de Catalunya, arriba per primer cop a Barcelona amb més de quaranta expositors de productes molt variats. També es preveu organitzar l’estelada d’espelmes més gran que s’hagi fet mai i un assaig de la cadena humana prevista per a la Diada. Per fer-ho possible, es compta amb la col·laboració de l’Assamblea Nacional Catalana.

Els actes i decorats de la Festa Major de Gràcia seran presents als carrers durant una setmana, fins al 21 d’agost. Podeu consultar ací el programa oficial de les festes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem