Navarro acusa ERC i CiU d’haver pactat els pressupostos del 2013

  • Diu que hi ha una clàusula oculta en el pacte de legislatura que avala el dèficit de l'1,5%

VilaWeb
Redacció
04.08.2013 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat en una entrevista amb Europa Press que hi ha una clàusula oculta en el pacte de governabilitat entre CiU i Esquerra que avala aprovar uns pressupostos per al 2013 amb un 1,5% de dèficit. ‘Tenim informació segons la qual el pacte signat per CiU i ERC, en la part no pública, inclou una clàusula que permet pactar els pressupostos amb un 1,5% de dèficit’.

A més d’aquestes sorprenents declaracions, que contrasten de ple amb els missatges que tant els caps d’Esquerra com de CiU han donat els darrers dies, Navarro ha dit que mesos enrere el conseller d’Economia Andreu Mas-Colell ja es conformava amb un 1,5% i que els pressupostos del 2013 ja són pactats. Navarro considera que el govern govern hauria de presentar els pressupostos del 2013 al més aviat possible i no prorrogar els de l’any passat.

Pere Navarro demana al PSC i als membres del govern que no participin a la cadena humana

Aquestes no són les úniques declaracions sorprenents de Navarro aquest cap de setmana. Ahir va dir que considerava ‘irresponsable’ la cadena humana que ha organitzat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a l’Onze de Setembre i va demanar a tots els membres i simpatitzats del PSC i del govern català que no hi participessin. En una altra  entrevista a Europa Press, va dir que trobava inapropiat que s’utilitzés la Diada per a reivindicar la independència argüint que la festa ‘és de tots els catalans, tant dels que volen la independència com dels que no, com dels federalistes, els centralistes i els d’esquerres i de dretes’.

Preguntat sobre la presència, a la manifestació de la Diada de l’any passat, de destacats membres del PSC com Ernest Maragall –aleshores encara militant socialista–, Marina Geli, Montserrat Tura o Àngel Ros, va dir: ‘Alguns van fer una lectura equivocada i pensaven que la manifestació servia per a reivindicar alguns drets per a Catalunya; altres [en referència a la direcció del PSC] vam fer la lectura d’allò que realment va ser la manifestació, una manifestació a favor de la independència’.

25.000 inscrits en dos dies

Justament aquesta setmana s’han multiplicat les inscripcions a la cadena. Si dimarts, en conferència de premsa, l’ANC va anunciar que el nombre d’inscrits era de 250.000 persones, tres dies després, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, va tornar a actualitzar la xifra: ja en són vint-i-cinc mil més, els inscrits, fins a 275.000.

Tal com va fer en la conferència de premsa, Forcadell insisteix a fer una crida perquè Barcelona es desplaci a tot arreu de la Via Catalana per aconseguir omplir-la. Dimarts, la presidenta de l’ANC va explicar que entre Vilafranca del Penedès i Malgrat de Mar ja era tot ple. ‘Estem contents, però hem de ser molts més’, va dir. Per això va fer una crida a la gent de l’àrea metropolitana, que es desplacés als trams que encara no s’havien omplert: ‘L’any passat, el país va anar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori; hem de demostrar que som un país.’

‘Hi ha molta gent inscrita a Barcelona. Demano que tothom qui pugui es desplaci i deixi les ciutats a gent gran o amb mobilitat reduïda’, ha afegit en l’entrevista. Els qui es desplacin del seu lloc de residència, ha assegurat, es trobaran als vuitanta-sis municipis per on passa la cadena ‘quasi com una festa major’, atès que en tots s’han programat activitats des del matí per a residents i visitants. I ha recomanat que s’hi arribi abans de les tres de la tarda.

Durant l’entrevista també s’ha revelat que ja s’han sumat vuit-cents fotògrafs i mitjans aeris per poder gravar la cadena.

ACTUALITZACIÓ: Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any