L’equip de futbol sala català, als Jocs Mundials de Cali

  • La selecció participa per primera vegada en aquesta competició mundial patrocinada pel COI

VilaWeb
Redacció
26.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les seleccions esportives catalanes reconegudes internacionalment fan un pas més avui. Per primera vegada, l’equip de futbol sala de Catalunya participa en els Jocs Mundials que es fan a Cali (Colòmbia). Es tracta d’una competició patrocinada pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i que inclou disciplines que no són olímpiques i aspiren a ser-ho. Els jocs es fan cada quatre anys i aquesta vegada el futbol sala és un dels esports de demostració elegits pel comitè organitzador, perquè té molt de seguiment a Colòmbia. La selecció catalana és reconeguda i té dret de participar-hi per haver acabat quarta en l’últim campionat d’Europa.

En la recepció als jugadors i tècnics de la selecció, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, va remarcar la importància de la participació en els jocs: ‘La vostra presència a Colòmbia crea un precedent important en el camí constant i sense fre d’internacionalitzar l’esport català. Competireu a l’estranger i teniu la responsabilitat de projectar Catalunya i el nostre potencial esportiu a escala internacional.’ Per una altra banda, el president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo, va reivindicar: ‘És la primera vegada que una selecció catalana prendrà part en aquest competició d’àmbit mundial.’

Als Jocs Mundials, hi participen quatre mil atletes de cent vint països i en trenta-una disciplina. En futbol sala, Catalunya jugarà en la fase de grups amb el Brasil, Austràlia i Colòmbia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem