Sanitas denega l’ingrés urgent d’una pacient perquè l’informe mèdic era en català

  • Després de cinc hores va acabar traduint l'informe a l'espanyol

VilaWeb
Redacció
19.07.2013 - 08:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mútua Sanitas va denegar la setmana passada l’ingrés hospitalari d’una dona que tenia una infecció i requeria atenció urgent. El motiu de la denegació fou que l’informe del metge era escrit en català. Segons el programa ‘8 al Dia’ de 8TV, els fets van passar a l’Hospital Quirón de Barcelona, on a les 19.16 els facultatius van ordenar l’ingrés de la pacient. Després de gairebé cinc hores d’espera i d’evolució de la infecció, Sanitas va adduir que denegaven l’ingrés per qüestions lingüístiques.

Finalment, el metge va haver d’aturar les urgències, traduir l’informe i sol·licitar l’hospitalització en castellà. En el primer informe, en català, es feien servir aquestes paraules, textualment: ‘sembla observar-se col·lecció preuterina en contacte amb histerorràfia’. I a les 23.50 se sol·licitava l’hospitalització en espanyol, amb una traducció mal feta: ‘parece observar-se col·lección preuterina en contacto amb histerorrafia’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem