Mas, a Sánchez Camacho: ‘Ara ja hem arribat al final del camí’

  • Mas acusa Camacho de considerar el parlament una cambra 'de fireta' i defensa el dret d'aprovar la llei de consultes · Homs a Millo: 'Cada cinc minuts volen de Catalunya 157.00 euros'

VilaWeb
Redacció
22.05.2013 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sessió tensa avui al parlament, especialment per la picabaralla dialèctica entre el president Mas i la cap del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. ‘Aquest parlament té dret d’aprovar una llei de consultes?’, ha demanat Mas. La pregunta venia a tomb de la dura intervenció de Sánchez-Camacho en què ha negat una vegada més el dret de decidir. Ella ha negat amb el cap. ‘Ara ja hem arribat al final del camí. Aquest és el gran problema, que vostès consideren que aquest parlament és un parlament de fireta i que no té res a veure amb el mandat popular.’ Tot seguit, Mas ha defensat el dret de Catalunya a aprovar la llei de consultes. I ha reblat, mirant Camacho: ‘Tinc la sensació que vostè vol ser la futura delegada del govern espanyol a Catalunya.’ De fet, ha ironitzat recordant a Camacho que és la presidenta del PPC i no pas membre del govern espanyol.

Homs a Millo: ‘Cada cinc minuts volen de Catalunya 157.00 euros’

Per una altra banda, el conseller de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha retret a l’executiu espanyol que no faci res per anul·lar o reduir ‘el dèficit fiscal’. Responent a una pregunta formulada pel portaveu del PP, Enric Millo, Homs ha dit: ‘En els cinc minuts d’aquest debat, han volat de Catalunya 157.000 euros pel dèficit fiscal.’ El conseller ho ha aprofitat per demanar als populars que a través del seu partit parlin amb el govern espanyol i ‘facin alguna cosa per ajudar, si més no per atenuar aquesta situació tan absurda que pateix el país’.

Millo ha replicat demanant al portaveu del govern quin era el cost del Consell per a la Transició Nacional i Homs ha respost dient que els membres del Consell ‘no cobren dietes ni reben cap aportació’, i ho ha aprofitat per demanar al PP que si els preocupava tant el cost de les coses i la situació a Catalunya, fessin els càlculs sobre les balances fiscals. ‘Bé ens podria ajudar vostè, amb el seu grup, a superar situacions que no tenen ni cap ni peus’, ha dit. I ha convidat Millo a calcular quants diners volen de Catalunya ‘en els cinc minuts en què vostè i jo parlem.’

Sobre aquesta qüestió, Mas també ha dit que amb un terç del dèficit fiscal d’un any no hi hauria hagut cap retallada aquests darrers anys, es continuaria invertint en infrastructures i es podria crear ocupació. Mas ha dit que era escandalós que els barons del PP protestessin per un eventual repartiment asimètric de l’objectiu de dèficit i no tinguessin en compte els 16.500 milions d’euros de dèficit fiscal, per exemple, que van perjudicar Catalunya l’any 2010. També ha replicat a aquells grups que qüestionen la metodologia de càlcul que ha fet servir el govern, tot assegurant que és la mateixa que utilitzava el tripartit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any