MAIL OBERT MARTA ROJALS

Estudiants de la UAB ocupen el rectorat per aconseguir diàleg contra les retallades

  • El consell de govern de la UB, anul·lat arran de la mobilització estudiantil

VilaWeb
Redacció
17.04.2013 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de dos-cents estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha ocupat aquest migdia el rectorat per parlar amb el rector i l’equip directiu sobre les retallades en el pressupost que es tractaran en el consell de govern previst per al 25 d’abril. Avui la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha convocat una jornada de protestes, que ha començat a la UB i continua a la UAB i la UPF, mentre es manté a la UPC on els interins allarguen la tancada al rectorat per protestar contra la retallada de 340 llocs de treball.

En declaracions a Europa Press, una de les portaveus de la Coordinadora d’Assemblees de Facultats del Campus, Maria Garcia, ha explicat que l’objectiu de l’ocupació del rectoral de la UAB de l’acció era ‘establir un pont de diàleg i negociació per arribar a un compromís’ de l’equip directiu, responsable d’aplicar les mocions del claustre. 

Després de concentrar-se a la plaça Cívica a migdia, els estudiants s’han dirigit de forma pacífica cap al rectorat, on fan assemblees contra les retallades. No tenen pensat de sortir d’allà fins que no aconsegueixin un compromís de reunió. 

La UB anul·la el consell de govern de presentació del pressupost

D’una altra banda, els estudiants que s’han concentrat aquest matí a l’edifici història de la Universitat de Barcelona (UB) han impedit l’accés a l’edifici d’alguns membres del rectorat i han obligat a anul·lar la reunió del consell de govern de la universitat. En aquesta trobada, l’òrgan de la UB havia de donar el vist-i-plau als pressupostos previstos per aquest 2013, que preveu alguns acomiadaments.

En un comunicat, la Universitat de Barcelona ha explicat que els estudiants s’han concentrat davant les portes de l’edifici històric de la UB i han fet impossible fer el consell de govern, que havia d’aprovar, entre els 40 punts de l’ordre del dia, els pressupost per aquest 2013. 

Des del rectorat de la UB s’ha recordat que el rector Dídac Ramírez havia enviat aquesta mateixa setmana una carta a estudiants i treballadors per mostrar la seva preocupació per les retallades i on advertia que no admetia executar uns pressupostos que fessin inviable el nivell de qualitat i servei de la UB. A més, des de la UB es manté la voluntat de diàleg amb els diferents afectats però han demanat ”responsabilitat” perquè la paralització del consell de govern d’aquest dimecres suposa aturar altres decisions com autoritzar despeses, inversions, convocatòries de personal i beques entre altres. 

Jornada de lluita a les universitats públiques

Aquestes mobilitzacions formen parlt de la jornada de lluita convocada per la PUDUP. Mentre, els interins de la UPC continuen la tancada que van començar el 10 d’abril al rectorat per protestar pels acomiadaments, després que aquest dimarts, el claustre els donés suport amb el rebuig dels pressupostos, el rebuig a l’acord amb la Generalitat de supervisió dels comptes, i un rebuig al pla de viabilitat que preveu aquests acomiadaments. El claustre també va obligar la convocatòria d’un claustre extraordinari que decideixi ratificar o forçar el cessament del rector, Antoni Giró. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any