La PAH assenyala avui la diputada del PP Dolors Montserrat

  • Entitats de drets humans alerten de 'la criminalització' de la PAH i Ada Colau Demanen que se n'aturin 'els atacs indiscriminats'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.03.2013 - 11:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca fa avui a Barcelona un acte de protesta contra la diputada del PP al congrés espanyol Dolors Montserrat. Es tracta d’un ‘escrache’, una de les polèmiques accions d’assenyalar polítics a qui la plataforma considera responsables de la llei hipotecària espanyola. La PAH emet en directe des d’aquesta pàgina l’acció, que consisteix també en informar els ciutadans dels arguments perquè tiri endavant a les corts espanyoles la ILP per a la dació en pagament.

Després de recórrer alguns carrers informant de l’acció, han acabat davant del despatx d’advocats on treballa Montserrat, al carrer Casp.

Aquest és el vídeo del començament de l’encalç:

Contra la criminalització de la PAH

Entitats d’advocats i de defensa dels drets humans han denunciat la criminalització de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per part del PP i s’han solidaritzat amb la portaveu del col·lectiu, Ada Colau, que ha rebut amenaces de mort. Justícia i Pau, la CONFAVC i la comissió de defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona han demanat que s’aturin ‘els atacs indiscriminats’ contra la PAH i Colau, i han alertat del perill de caure en ‘una inadmissible criminalització preventiva de la protesta ciutadana i la desnaturalització de drets fonamentals’.

Lamenten les ‘greus desqualificacions injurioses, vexacions, insults i fins i tot amenaces de mort’ de què són víctimes els activistes de la PAH i que consideren que ‘desborden clarament el dret a la crítica i i la llibertat d’expressió’, i més encara quan es profereixen des dels mitjans de comunicació.

La Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona i la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Girona, juntament amb l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals de Barcelona (DESC), Justícia i Pau, la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (COFNAVC), la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), l’Observatori dels Sistemes Penals de la UB, l’Institut dels Drets Humans de Catalunya i l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH) avisen que aquestes actuacions comporten una vulneració del dret a l’honor i la fama i ‘una manifestació de menyspreu i descrèdit absolutament contràries a l’ordenament jurídic espanyol que pretén impedir que els ciutadans exerceixin el seu legítim dret de protesta’.

A més, lamenten que es desqualifiqui la gent que es mobilitza contra els desnonaments. Ho veuen com una ‘actitud frívola i absolutament perillosa’ perquè criminalitza un col·lectiu que justament aposta per la no violència i perquè ‘desconeix la dramàtica situació de milers de famílies desnonades, víctimes d’abusos condemnats per tribunals europeus’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any